Veiligheid 2017-10-18T08:58:54+02:00

Na vijfentwintig jaar zwerven door de berggebieden van Aosta en Abruzzo weten onze begeleiders goed waar ze mee bezig zijn!

We beginnen al met een goede uitrusting. Bij het inpakken van onze rugzakken nemen we de materialen mee tegen alle weerselementen. We zijn dan goed voorbereid en we kunnen adequaat reageren als we bijvoorbeeld in slechter weer terechtkomen.

Tijdens de tochten heeft u deskundige begeleiding die de regio op haar duimpje kent. Na vijfentwintig jaar zwerven door de berggebieden van Aosta en Abruzzo weten onze begeleiders goed waar ze mee bezig zijn en zij hebben genoeg kennis en ervaring om uw veiligheid te optimaliseren.
Bij het beklimmen van 4000-ers en op de gletsjers wordt u altijd mede begeleid door onze bevriende Italiaanse UIAGM- gecertificeerde berggidsen.

Wij informeren altijd naar het lokale weerbericht en de condities van het terrein. Indien noodzakelijk informeren we bij lokale experts (huteigenaren, gidsen) zodat we weten wat ons te wachten staat. We zorgen er altijd voor dat belanghebbenden geïnformeerd zijn over onze routes. Als er iets gebeurt of als we geen contact kunnen opnemen.

Als kanttekening willen we hierbij vermelden, dat het beoefenen van bergsport altijd een bepaald risico met zich meebrengt. Zowel in het middelgebergte als in het hooggebergte. Dit risico maakt de bergsport juist zo uitdagend. U moet zich er wel altijd bewust van zijn. Wij doen er alles aan om uw veiligheid te optimaliseren, maar wij kunnen haar niet voor 100% garanderen. U moet beseffen dat u altijd een gecalculeerd risico neemt en dat u daar zelf verantwoordelijk voor bent.

UIAGM

WhatsApp WhatsApp ons!