In zowel Valle d’Aosta en de Abruzzo hebben we de volgende authentieke accommodaties:

ACCOMMODATIES  & ABRUZZO NATIONAL PARKS

Chieti  (Abruzzo) :

Gerenoveerd in een Italiaanse stijl met respect voor het originele karakter. Onze wandelreizen en bergreizen  in  in de Abruzzo, gelegen midden Italië,  is voorzien van comfortabele suites. Men heeft gebruik gemaakt van originele materialen. Speciaal ontworpen voor klanten met gevoel voor stijl. Geselecteerd door Retour voor onze deelnemers. Een prachtige onderkomen op hoog niveau en dito faciliteiten.

Onze basisverblijven zijn strategisch gelegen in de prachtige landschappen van de uitgestrekte Montepulciano d’Abruzzo en Pecorino wijnvelden. Op slechts twintig minuten van de Adriatische kust. Een prachtige vergezichten op de hoog gelegen bergmassieven van het Maiella nationaal park waar we onder andere  onze berg- en wandelreizen organiseren in de Abruzzo

nationaal park Abruzzo : albergo La Torre

Gelegen aan de flanken van het wildlife nationaal park Abruzzo  ligt ons zeer pittoreske hotel in een pre-Romaans dorpje. Onze berg en wandelreizen in dit natuurpark  bieden een heel ander karakter. Je gaat hier terug in de tijd. De oudheid, de rust en oergeluiden uit deze prachtige bergwouden van bronstige herten, wolven en beren, Deze wildlife zorgt er voor dat je overgeleverd bent aan de natuur. Hiervandaan organiseren we prachtige wandelingen in de omringende en dichtbeboste bergen. Hoger is er kans op sneeuw. De beer is het nationaal symbool van het Abruzzo natuurpark. In de authentieke sfeer genieten van uitstekende bergmaaltijden en heerlijke Abruzzo gerechten en wijnen. De erg vriendelijke hoteleigenaar vertelt graag over alle mogelijkheden van het natuurpark Abruzzo.
In het najaar worden de beren wel eens door de straten van dorpje gesignaleerd op zoek naar bessen in de volkstuintjes.

Gran Sasso  ( Campo Impératore )

Magische overnachtingen nabij de Campo Impératore. Gedurende de spectaculaire zonsondergangen, zonsopkomsten of met maanlicht waant u zich in een waar sprookje. Dit prachtige schouwspel over de `Tibetaanse’ hoogvlaktes van de enorme Campo di Impératore blijft onder alle weersomstandigheden indrukwekkend. Na deze beleving wacht ons een heerlijke Italiaanse maaltijd in de karakteristieke locanda della Rocca. Retour bergwandelreizen in de Abruzzo weer op haar best.

ACCOMMODATIES  (VALLE D’AOSTA)

Basiskamp Retour (zomer bergtochten Aosta)

Het Retour basiskamp is gelegen op ruim 1600 meter aan de voet van het Gran Paradiso massief en de prachtige bijna vierduizend meter hoge Grivola. ons centrale starpunt voor al onze bergvakanties in Aosta, Het basiskamp ligt in het centrum van het nationaal park Gran Paradiso. Gran Paradiso is het nationaal park gelegen aan de zuidzijde van de provincie Valle d’Aosta in het noordwesten van Italië.
Het kamp is prachtig gelegen langs de rivier de Savara die door de vallei stroomt.

PENSION ACCOMMODATIE

Retour biedt naast de mogelijkheid om in eigen tent te overnachten op het basiskamp ook een bergpension accommodatie. Een nette sfeervolle kamers in zowel ruimtes voor meerdere bedden dan wel ruimtes voor één gezin.
U heeft eigen voorzieningen en toilet. Naast de receptie is er een heel sfeervolle bar met alle mogelijkheden voor het gebruik van wifi. Heeft u vragen dan kunt u ook altijd terecht bij de uiterst vriendelijke eigenaren.

TENTEN ACCOMMODATIE

Indien u de meer traditionele manier van bergvakantie wilt ervaren dan kunt u ook in eigen tent of in overleg met Retour in een Retour tent overnachten. Elektriciteit en verlichting kan worden verzorgd. U overnacht nabij de keuken en verzamel en/of eettent van Retour. Ntuurlijk in een prachtige ambiance. U kunt gebruik maken van de douches op een steenworp afstand van het kamp. De gezellige bar met wifi is vaak een welkome verademing tijdens minder weer.