Over Retour 2017-10-30T16:44:01+00:00

Dertig jaar Italiaanse bergtochten in Valle d’Aosta en Abruzzo. Rust en genieten. Spectaculaire routes. Bergtochten met Retour Mountain Adventure, een meerwaarde door enorme kennis van de regio. De mediterrane Apennijnen van de Abruzzo en de Alpen van Valle d’Aosta aan de zonnige zijde van de Alpen. Bergtochten in de meest prachtige Italiaanse natuurparken van de Abruzzo en Valle d’Aosta. Na een afwezigheid van een paar jaar heeft Retour haar beklimmingen naar de Mont Blanc weer terug op het reisprogramma staan.

Retour Mountain Adventure : Explore The Difference

Bergtochten voor families, groepen en voor de meest fervente bergavonturiers.

Retour bouwt elk jaar haar basiskamp op in het natuurpark Gran Paradiso in de Aosta vallei. Eigenaar Albert Grosfeld vertelt enthousiast waarom: “De ongereptheid van de natuur is elke tocht weer adembenemend. Een mens is hooguit passant in de natuurparken rond Aosta. Maar wel een passant die geniet van de overweldigende schoonheid van dit hooggebergte”. In twintig jaar heeft Retour een unieke expertise opgebouwd van de Aosta vallei. Daar horen ook de uitgestrekte en hooggelegen gletsjergebieden van de Monte Rosa en de Mont Blanc bij. Retour biedt in de regio unieke, avontuurlijke wandel- en bergtochten aan op verschillende niveaus. Het Retour Aosta alpiene programma laat je uitgebreid kennismaken met het hooggebergte. De familieweken van Retour, zijn al jaren een uitermate groot succes. Ook bekende Nederlanders weten Retour te vinden!

De Abruzzo is voor Retour en Italië dé parel. Een dergelijk veelzijdig mediterraan midden- en hooggebergte klimaat komt u niet tegen in Europa. De nadruk van onze wandel- en bergtochten ligt hier nog meer op de diversiteit van de natuur. Ook het culinaire en culturele aspect komt aan bod. Het Abruzzo programma is uniek, veelzijdig en puur genieten van zeldzaam mooie natuur en prachtige berglandschappen.
Retour vertrekt vaak op tijdstippen dat u ogen tekort zult komen. Indrukken die onvergetelijke herinneringen zijn.

Bekijk al onze reizen!
Bekijk al onze business reizen!
WhatsApp WhatsApp ons!