MONT BLANC 4810 ( Explore the Difference ) 2019-12-11T11:54:40+02:00

ALPINE TOURS 
(Explore the Difference)

MONT BLANC (ALPINE MAATWERK)

Reiscode: MONTBLANC

Wilt u buiten het vastgestelde alpine programma de Mont Blanc willen beklimmen, een prachtige trekking door het natuurpark of een week een aantal verlaten en ongekende mooie toegankelijke meer dan 3500 meter hoge bergtoppen beklimmen. We bieden u graag de mogelijkheid maatwerk te leveren en een programma te leveren in tijdsduur en moeilijkheidsgraad. Aarzel niet om met ons een prachtig programma samen te stellen.

Reissom ( i. o. o.) op basis van halfpension in pension en berghutten
Datum : i.o.o.
Voor meer informatie graag via : info@retourmountainadventure.nl of 0031 6 28620758.

Zwaarte:

De beklimming van de Mont Blanc vergt door de grote hoogte een uitstekend doorzettingsvermogen en ervaring in het lopen op stijgijzers.

85%

Basisprijs

Reissom (i.o.o.) op basis van halfpension en berghutten

 

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Mont Blanc : voor jou, als je een goed doorzettingsvermogen, ervaring hebt met het lopen op stijgijzers en geen hoogtevrees hebt!

Houdt ten alle tijden rekening met de mogelijkheid dat door fysieke, weer- of terreinomstandigheden de geplande vierduizender (-s) geen doorgang kan vinden. Retour benadrukt dan ook altijd de focus te verdelen op de beleving naar alle prachtige voorafgaande klimdagen en niet alleen het gestelde doel.

All time you have to consider the possibility that physical strength, weather- or terrain circumstances can influence the proposed routings or ascents. Retour always emphasis to divide your focus and not only for Mont Blanc. The whole week you must enjoy every minute.

Tijdens de eerste dagen bereiden we ons voor om spectaculair gelegen bergen te beklimmen van meer dan 3500 meter Bijzondere  ervaringen op zich. Na deze beklimmingen ben je verzekerd van een goede acclimatisering.

During the first acclimatising days we prepare us to climb spectacular  and enervating mountain summits above 3500 meters. a fantastic experience in itself. After these ascents you are generally acclamitised.

Dagindeling Alpine tour Mount Blanc (daily schedule)

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het Retour basiskamp in de Gran Paradiso. Ontvangst, instructie en voorbereiding.

Arrival Retour basecamp in the center of national park Gran Paradiso. reception, instruction and preparation.

Dag 2 zondag

Na ontbijt vertrek naar een col over 3300 meter. Een lange en pittige klim. We begeven ons hier in een wilde en prachtige vallei van de Gran Paradiso. Op de col zien we de hut beneden ons liggen. Vanaf de col is het nog ruim een uur afdalen naar de hut. Avondeten en overnachting berghut. Hét domein van de steenbok duur: 6-7 uur.

day 2 sunday

After breakfast we leave early for an climb to a col of 3298 meter. An easy but demanding ascent for the first day. We are in the heart of the wildest places of Gran Paradiso national park. This is the domain of ibex and chamois. From the col we see our refuge. it’s a descent for just more than an hour. Overnight stay refuge Sella. Sella considered as one of the most pleasant refuges. time : 6-7 hours

Dag 3 maandag

Voor het eerste licht vertrekken we naar de 3630 meter hoge Punta Rossa. Een prachtige en goed toegankelijke topbeklimming naar grote hoogte. We zijn nu weer aantal honderden meters hoger voor de acclimatisering en dat doen we al genietend van het spektakel om je heen. Zeer enerverende route met veel klimgenot. Onze beloning volgt over de rotsgraat naar de top. Het uitzicht is fenomenaal over alle vierduizenders boven de Aosta vallei. Een ideale berg in de voorbereiding voor de Monte Rosa. We dalen weer af naar de berghut voor een heerlijke en welverdiende lunch. Na de lunch nog even uitbuiken en dan verder terug naar de vallei. Transfer terug naar het basiskamp.
(duur : 6 uur ).

Dag 4 dinsdag

Vertrek naar de hut in de Mont Emilius groep aan de flanken van het natuurpark Gran Paradiso voor de topbeklimming van de allesoverheersende pyramide in Aosta, de Monte Emilius. Aangekomen bij de hut kunnen we wat relaxen bij het nabijgelegen meertje, dan wel genieten van een heerlijk wijntje of drankje. Overnachting berghut. duurklim naar de hut: 3 uur

Dag 5 woensdag

Nog voor het eerste licht wandelen we over glooiende wandelpaden naar de meer ruigere omgeving van de Mont Emilius. Aangekomen op de top van de Monte Emilius worden we beloond met een spectaculair uitzicht. Zeer indrukwekkende ervaring. De hoogste bergtoppen liggen voor ons te pronken en laten zich graag fotograferen. Terugkeer naar de berghut en na een korte pauze transfer naar ons basiskamp. Avondeten op basiskamp. Duur van deze bergtocht : 7-8 uur.

Dag 6 en dag 7 ( donderdag en vrijdag )

We zijn er klaar voor ! De Monte Rosa staat nu op ons te wachten.
MONT BLANC ( donderdag en vrijdag )
Transfer naar de Mont Blanc. Een lift brengt ons naar 3800 meter. Hiervandaan is het een klein uurtje over een gletsjer naar de berghut waar we overnachten op 3600 meter.

Voor ons ligt de indrukwekkende sneeuwwand van de Mont Blanc de Tacul op ons te wachten. Vannacht gaan we bewapend met koplamp deze berg tegemoet en ons de doorgang biedt naar de top van Mont Blanc. Wanneer bij de laatste col op 4300 meter de top in zicht komt lijkt het dichtbij. Vergis je niet ! de hoogte gaat nu ook zijn werk doen. Aangekomen op de top genieten van alle andere alpentoppen die lager liggen. Daarna afdaling en terugkeer basiskamp.

Dag 8 zaterdag

Einde klimweek en voorbereiding voor vertrek Nederland.

Inclusief :
-overnachtingen op basis van halfpension
-Retour begeleiding gedurende de week
-klimmaterialen Retour
-lokaal transport
-gidsovernachting Mont Blanc hut
-overnachtingen Retour begeleiding

Exclusief:
-reis Nederland – Italië en vice versa
-verplichte en adequate bergsportverzekering
-liftkosten Mont Blanc ca. € 45,- p.p.
-alle onkosten niet vermeld bij inbegrepen

Reissom : vanaf € 1350,- p.p. inclusief berggids met eigen tent
Wilt u gebruik maken van Retour tent dan zijn de extra kosten € 5,- p.p.p.d.
Wilt u gebruik maken van ons bergpension dan zijn de extra kosten € 25- p.p.p.n.

WhatsApp WhatsApp ons!