ALPIENE GLETSJERTOCHT, MONTE ROSA / ALPINE GLACIER TOURS MONTE ROSA 2018-12-19T22:49:05+00:00

ALPINE BERGTOCHTEN / ALPINE TOURS

MONTE ROSA

Reiscode: MMR

De machtige Monte Rosa is veruit het grootste en hoogste gletsjermassief in de Alpen boven de vierduizend meter. Vanuit de Italiaanse en zonnige zijde van de Alpen beklimmen we de prachtige vierduizenders. Retour, altijd in stijl. Omgeven door de woeste witte schoonheid van de omringende sneeuwgraten en bergpieken. We kunnen kiezen! of over de hemelse sneeuwgraten boven 4300 meter of het letterlijke hoogtepunt. De 4559 meter hoge Capanna Margherita. Één van de hoogste berghutten ter wereld. Sensationele zonsondergangen en zonsopkomsten zijn ervaringen op die hoogte die je altijd bijblijven. 

The mighty Monte Rosa is by far the highest massive of extended glacier above four housand meters in the Alps. From the Italian and sunny side of the Alps we climb the magnificent four thousand meter peaks. Retour, always in stile, surrounded by the wild white beauty snowy mountain peaks over 4300 meter. We visit one of the highest refuge in the world with an altitude of 4559 meter, called Capanna Margharita. Sensational sunrises and sunsets on this altitude are experiences that wil remain always in your mind.

De flexibiliteit van Retour en haar kennis van het hooggebergte maken deze Monte Rosa gletsjertocht tot een ware sensatie. De mogelijkheden zijn legio in de Monte Rosa en zeven toppen boven de vierduizend meter behoren dan tot de mogelijkheden.

Retour’s flexibility and her knowledge of the Aosta alpine regions garantees a sensational experience . Monte Rose offers almost infinite possibilities when you are surrounded by twelve 4000 meter peaks

Het Monte Rosa bergmassief beklimmen we vanuit Valle d’Aosta en ervaar je een extra dimensie van het hooggebergte. De toppen ogen rond en elegant maar vergis je niet: in dit gebergte vecht je tegen de elementen. Rotsen, gletsjerijs en sneeuwvelden gloeien rood op tijdens zonsopkomst en zonsondergang.

We climb Monte Rose from the Valle d’Aosta valley. The sunny part of the high Alps. therefore we experience an extra dimension. These summits looks round and elegant. in this region you fight against the elements. Rocks, glacier ice, and extended snowfields are glowing red during sunset and sunrise.

We ervaren een soort poollandschap van witte berggraten om ons heen. Aangekomen op vierduizend meter kunnen we kiezen welke van de vele toppen we kunnen beklimmen. Een keuze die men bij de Mont Blanc niet terug vindt. De Monte Rosa is altijd een winner. Een gevoel van teleurstelling is uitgesloten.

We experience a kind of polar atmosphere of surrounding white mountain ridges. Arrived at an altitude of 4000 meter we can choose the summits we want to climb. This is a considerable difference whn you climb in the Mont Blanc region. Monte Rose is always a winner. a diappointed feeling is almost no issue.

Zwaarte:  zware gletjser-/bergtocht. Een goed doorzettingsvermogen is gewenst. Technisch geen problemen en geen hoogtevrees gewenst.
Level : considerable physical level is required.  perseverance is a must. No technical demands and no fear of heights

Zware berg- en gletsjertocht ( afhankelijk van de fysieke gesteldheid per deelnemer ). Een zware alpine bergtocht en een uitstekend doorzettingsvermogen is vereist. Ervaring op stijgijzers een pré.

85%

Basisprijs

€ 895,- per persoon (tent)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Mont Blanc : voor jou, als je een goed doorzettingsvermogen, ervaring hebt met het lopen op stijgijzers en geen hoogtevrees hebt!

Natuurlijk heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om op de hoogste bergtoppen van de Alpen te staan ! Retour, bekend om haar uitdagende routes in het Italiaanse Valle d’Aosta biedt unieke beklimmingen. Begeleid door officieel erkende U.I.A.G.M. berggidsen. Voorafgaand van de uiteindelijke beklimmingen in de Monte Rosa, bekijkt het Retourteam samen met de gidsen in hoeverre de deelnemers in staat zijn welke toppen in aanmerking kunnen komen. Houdt ten alle tijden rekening met de mogelijkheid dat door fysieke, weer- of terreinomstandigheden de geplande vierduizender (-s) geen doorgang kan vinden. Retour benadrukt dan ook altijd de focus te verdelen op de beleving naar alle prachtige voorafgaande klimdagen en niet alleen het gestelde doel van de Monte Rosa.

Tijdens de eerste dagen bereiden we ons voor om spectaculair gelegen bergen te beklimmen van meer dan 3500 meter Bijzondere  ervaringen op zich. Na één van deze beklimmingen ben je verzekerd van een goede acclimatisering.

.

Dagindeling Alpine Tour Monte Rosa

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het Retour basiskamp in de Gran Paradiso. Ontvangst, instructie en voorbereiding .fusion_text]

Dag 2 zondag

Na ontbijt vertrek naar een col over 3300 meter. Een lange en pittige klim. We begeven ons hier in een wilde en prachtige vallei van de Gran Paradiso. Op de col zien we de hut beneden ons liggen. Vanaf de col is het nog ruim een uur afdalen naar de hut. Avondeten en overnachting berghut. Hét domein van de steenbok duur: 6-7 uur.

Dag 3  maandag

Voor het eerste licht vertrekken we naar de 3630 meter hoge Punta Rossa. Een prachtige en goed toegankelijke topbeklimming naar grote hoogte. We zijn nu weer aantal honderden meters hoger voor de acclimatisering en dat doen we al genietend van het spektakel om je heen. Zeer enerverende route met veel klimgenot. Onze beloning volgt over de rotsgraat naar de top. Het uitzicht is fenomenaal over alle vierduizenders boven de Aosta vallei. Een ideale berg in de voorbereiding voor de Monte Rosa. We dalen weer af naar de berghut voor een heerlijke en welverdiende lunch. Na de lunch nog even uitbuiken en dan verder terug naar de vallei. Transfer terug naar het basiskamp.
(duur : 6 uur ).

Dag 4 dinsdag

Vertrek naar de hut in de Mont Emilius groep aan de flanken van het natuurpark Gran Paradiso voor de topbeklimming van de allesoverheersende pyramide in Aosta, de Monte Emilius. Aangekomen bij de hut kunnen we wat relaxen bij het nabijgelegen meertje, dan wel genieten van een heerlijk wijntje of drankje. Overnachting berghut. duurklim naar de hut: 3 uur

Dag 5 woensdag

Nog voor het eerste licht wandelen we over glooiende wandelpaden naar de meer ruigere omgeving van de Mont Emilius. Aangekomen op de top van de Monte Emilius worden we beloond met een spectaculair uitzicht. Zeer indrukwekkende ervaring. De hoogste bergtoppen liggen voor ons te pronken en laten zich graag fotograferen. Terugkeer naar de berghut en na een korte pauze transfer naar ons basiskamp. Avondeten op basiskamp. Duur van deze bergtocht : 7-8 uur.

[fusion_t

Dag 6 en dag 7  ( donderdag en vrijdag )

We zijn er klaar voor ! De Monte Rosa staat nu op ons te wachten.

MONTE ROSA    ( donderdag en vrijdag )

Transfer naar de Monte Rosa. Een lift brengt ons naar 3250 meter. Hiervandaan is het een klein uurtje over een gletsjer naar de berghut waar we overnachten. Ons vertrekpunt naar enkele van de vele indrukwekkende vierduizend meter hoge bergtoppen. De bedoeling is om het maximale aantal van zeven vierduizenders te beklimmen. Een streven dat een groot doorzettingsvermogen verlangt en een ongekende belevingservaring zal zijn. Hemelse sneeuwgraten gaan we aanschouwen en wellicht beklimmen.
vrijdag : de topbeklimmingen naar de vele vierduizend meter hoge Monte Rosa bergtoppen Terugkeer naar de vallei en het Retour basiskamp. We evalueren onze bergavonturen tijdens het avondeten op het kamp of in één van de gezellige restaurantjes in Aosta.

Dag 8 zaterdag

Einde klimweek en voorbereiding voor vertrek naar Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!