ALPIENE GLETSJERTOCHT, MONTE ROSA / ALPINE GLACIER TOURS MONTE ROSA 2020-02-18T10:48:54+02:00

ALPINE BERGTOCHTEN / ALPINE TOURS

MONTE ROSA 4000 PLUS

Reiscode: MMR

Het grootste en hoogste vergletsjerde bergmassief van de Alpen. Toegankelijk, indrukwekkend, uitdagend en de mogelijkheid tot het beklimmen van
zeven vierduizenders zorgen er voor dat u deze bergtocht uw immer zal bijblijven.

Reissom € 1295,- p.p. op basis van halfpension in pension en berghutten ( vier personen en zeven nachten)
( Let op : Reissom op basis van eigen tent € 965,- p.p. )

Datum : 27 juni t/m 04 juli 2020 en 25 juli t/m 01 augustus 2020

Voor meer informatie graag via : info@retourmountainadventure.nl of 0031 6 28620758.

Zwaarte:  zware gletjser-/bergtocht. Een goed doorzettingsvermogen is gewenst. Technisch geen problemen en geen hoogtevrees gewenst.

Zware berg- en gletsjertocht ( afhankelijk van de fysieke gesteldheid per deelnemer ). Een zware alpine bergtocht en een uitstekend doorzettingsvermogen is vereist. Ervaring op stijgijzers een pré.

85%

Datums

27 juni t/m 04 juli 2020 en 25 juli t/m 01 augustus 2020

Basisprijs

€ 1295,- p.p. op basis van halfpension in pension en berghutten (zeven nachten )

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Mont Blanc : voor jou, als je een goed doorzettingsvermogen, ervaring hebt met het lopen op stijgijzers en geen hoogtevrees hebt!

Natuurlijk heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om op de hoogste bergtoppen van de Alpen te staan ! Retour, bekend om haar uitdagende routes in het Italiaanse Valle d’Aosta biedt unieke beklimmingen. Begeleid door officieel erkende U.I.A.G.M. berggidsen. Voorafgaand van de uiteindelijke beklimmingen in de Monte Rosa, bekijkt het Retourteam samen met de gidsen in hoeverre de deelnemers in staat zijn welke toppen in aanmerking kunnen komen. Houdt ten alle tijden rekening met de mogelijkheid dat door fysieke, weer- of terreinomstandigheden de geplande vierduizender (-s) geen doorgang kan vinden. Retour benadrukt dan ook altijd de focus te verdelen op de beleving naar alle prachtige voorafgaande klimdagen en niet alleen het gestelde doel van de Monte Rosa.

Tijdens de eerste dagen bereiden we ons voor om spectaculair gelegen bergen te beklimmen van meer dan 3500 meter Bijzondere  ervaringen op zich. Na één van deze beklimmingen ben je verzekerd van een goede acclimatisering.

.

Dagindeling Alpine Tour Monte Rosa

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het Retour basiskamp in de Gran Paradiso. Ontvangst, instructie en voorbereiding .fusion_text]

Dag 2 zondag

Na ontbijt vertrek naar een col over 3300 meter. Een lange en pittige klim. We begeven ons hier in een wilde en prachtige vallei van de Gran Paradiso. Op de col zien we de hut beneden ons liggen. Vanaf de col is het nog ruim een uur afdalen naar de hut. Avondeten en overnachting berghut. Hét domein van de steenbok duur: 6-7 uur.

Dag 3  maandag

Voor het eerste licht vertrekken we naar de 3630 meter hoge Punta Rossa. Een prachtige en goed toegankelijke topbeklimming naar grote hoogte. We zijn nu weer aantal honderden meters hoger voor de acclimatisering en dat doen we al genietend van het spektakel om je heen. Zeer enerverende route met veel klimgenot. Onze beloning volgt over de rotsgraat naar de top. Het uitzicht is fenomenaal over alle vierduizenders boven de Aosta vallei. Een ideale berg in de voorbereiding voor de Monte Rosa. We dalen weer af naar de berghut voor een heerlijke en welverdiende lunch. Na de lunch nog even uitbuiken en dan verder terug naar de vallei. Transfer terug naar het basiskamp.
(duur : 6 uur ).

Dag 4 dinsdag

Vertrek naar de hut in de Mont Emilius groep aan de flanken van het natuurpark Gran Paradiso voor de topbeklimming van de allesoverheersende pyramide in Aosta, de Monte Emilius. Aangekomen bij de hut kunnen we wat relaxen bij het nabijgelegen meertje, dan wel genieten van een heerlijk wijntje of drankje. Overnachting berghut. duurklim naar de hut: 3 uur

Dag 5 woensdag

Nog voor het eerste licht wandelen we over glooiende wandelpaden naar de meer ruigere omgeving van de Mont Emilius. Aangekomen op de top van de Monte Emilius worden we beloond met een spectaculair uitzicht. Zeer indrukwekkende ervaring. De hoogste bergtoppen liggen voor ons te pronken en laten zich graag fotograferen. Terugkeer naar de berghut en na een korte pauze transfer naar ons basiskamp. Avondeten op basiskamp. Duur van deze bergtocht : 7-8 uur.

[fusion_t

Dag 6 en dag 7  ( donderdag en vrijdag )

We zijn er klaar voor ! De Monte Rosa staat nu op ons te wachten.

MONTE ROSA    ( donderdag en vrijdag )

Transfer naar de Monte Rosa. Een lift brengt ons naar 3250 meter. Hiervandaan is het een klein uurtje over een gletsjer naar de berghut waar we overnachten. Ons vertrekpunt naar enkele van de vele indrukwekkende vierduizend meter hoge bergtoppen. De bedoeling is om het maximale aantal van zeven vierduizenders te beklimmen. Een streven dat een groot doorzettingsvermogen verlangt en een ongekende belevingservaring zal zijn. Hemelse sneeuwgraten gaan we aanschouwen en wellicht beklimmen.
vrijdag : de topbeklimmingen naar de vele vierduizend meter hoge Monte Rosa bergtoppen Terugkeer naar de vallei en het Retour basiskamp. We evalueren onze bergavonturen tijdens het avondeten op het kamp of in één van de gezellige restaurantjes in Aosta.

Dag 8 zaterdag

Einde klimweek en voorbereiding voor vertrek naar Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!