ABRUZZO SKI & SNOWSHOE TREKKING ( winter groepsreizen ) 2017-10-05T17:10:17+00:00

WINTER SNOWSHOE EN SKI-TREKSTOCHTEN  ABRUZZO ( groepsreizen )

Bij wintersport denkt men niet meteen aan Midden-Italië. De Abruzzo bezit een zeer bijzondere natuur waarbij sneeuwsurfen, sneeuwschoen trekking geweldige mogelijkheden zijn. Men lijkt in arctische landschappen te verblijven. Het mediterrane bergklimaat verrast je ten alle tijden. De befaamde Italiaanse levensstijl in taal, gastronomie cultuur en bovenal de spectaculaire natuur. Abruzzo staat borg voor een andere wintersport. Retour is jouw gids naar de meest spectaculaire natuur binnen de Abruzzo en van italië.

Ben je ook eens toe aan een bijzondere wintersportreis binnen de Europese grenzen. De hoogste bergtoppen van de Apennijnen, tot wel drieduizend meter, zijn een mekka voor de fervente winter- en bergsporter. Uitgestrekte sneeuwvlaktes, totwel dertig kilometer lengte, doen denken aan arctische glooiende landschappen. De mediterrane ligging van de Abruzzo is uniek in de wereld. Bijzondere verticale sneeuwformaties zijn regel en uniek in Europa door de hoge vochtigheid van de sneeuw. Alpiene snowshoe trektochten zijn hier onvergelijkbaar.

Een bergreis bij Retour is altijd al bijzonder. Nu heeft Retour een winterreis concept die u moet aanspreken. Retour laat je genieten in de Italiaanse  natuurparken van de Abruzzo. Paradijselijke oorden, Oases van rust en het avontuur staart je tegemoet. Gelegen in het mediterrane hooggebergte van de Apennijnen bevinden zich de vier natuurparken van de Abruzzo.

Wat men kan verwachten. Tijdens deze individuele/groepsreizen betreedt men de natuurparken middels snowshoeiing en volgen er trekkings door de natuurparken van de Abruzzo. We begeven ons in één van het meest indrukwekkende natuurfenomenen. Bevinden we ons nu in Groenland of in polaire sferen? Men ervaart de prachtigste landschappen en wellicht volgen we sporen van ‘wildlife’ in de natuurparken van Abruzzo. Er wordt in wel heel bijzondere locaties overnacht.

dag 1 Zaterdag : Aankomst Rome airport. U wordt opgehaald en dan transfer naar het nationaal park Gran Sasso. We overnachten in een prachtig gelegen oud pension in een fantastische Romaanse ambiance. Avondeten en overnachting.

DAGPROGRAMMA :

dag 1 Zaterdag : Aankomst en ontvangst in het hotel. We nemen globaal de week door en materiaal en tocht instructie. Heerlijk avondeten en overnachting.

dag 2 Zondag : Na het ontbijt vertrek naar een zeer oud kasteel/ruïne boven op een berg. Het uitzicht is adembenemend. Een korte snowtrekking vóór de lunch.
De lunch is van hoog niveau nabij het kasteel. In de middag kan men zelf zijn of haar dag invullen en genieten van de rest van de dag. Retour zal je graag kunnen adviseren. Avondeten in ons bergpension. In de avond kunt u een prachtige uitermate sfeervolle avondwandeling door één van de meest culturele bolwerk van Italië maken.

dag 3 Maandag : We staan vroeg op en vertrekken voor een prachtige trekking richting de Campo di Impératore. We zijn alleen en ervaren een woeste stilte.
Niet eerder zult u een dergelijke ervaring hebben beleefd met de Gran Sasso op de achtergrond als absolute heerser. De scenery is adembenemend. We lunchen
in het eindeloze heuvel en sneeuwlandschap. Na de lunch vervolgen we onze tocht en keren we in het tweede gedeelte van de dag weer terug naar ons pension.
avondeten en overnachting.

dag 4 Dinsdag : Deze dag kunt u vrijblijvend invullen. Bij Retour kunt u informatie verkrijgen om eens een dag te gaan langlaufen of een ski avontuur te beleven boven Assergi.

dag 5 Woensdag :

Reissom vanaf € 799,- p.p.

inbegrepen :
zes overnachtingen op basis van halfpension
gebruik van snowshoe rackets, loopstokken e.o. materialen
lokaal transport
begeleiding Retour

niet inbegrepen :
reis van en naar de Abruzzo vanuit Nederland
adequate reis-bergsportverzekering
alle optionele kosten niet vermeld bij inbegrepen
lunches
dagskipas, indien gewenst