WINTERTREKKINGSTOCHTEN  ABRUZZO en VALLE D’AOSTA  ( groepsreizen )

Een bergreis bij Retour is altijd al bijzonder. Nu heeft Retour een winterreis concept die u zeker zal aanspreken.We volgen zoals bij Retour de gewoonte ervaart u niet de traditionele manier van bergsport. Retour laat u genieten in de Italiaanse  natuurparken van Abruzzo en Valle d’Aosta. Paradijselijke oorden en uniek in de Alpen.
Oases van rust en het avontuur staart u tegemoet. Gelegen in het mediterrane hooggebergte van de Apennijnen bevinden zich de natuurparken van de Abruzzo en aan de zonnige zijde van de Alpen het prachtige Valle d’Aosta.  Bijna 30 jaar het werkgebied van Retour.

Wat u kan verwachten. Tijdens deze individuele/groepsreizen betreedt men de natuurparken middels snowshoeiing en volgen er trekkings door de natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic in Aosta en in de Abruzzo door één van de meest unieke natuurfenomenen; de Campo Impératore. Bevinden we ons nu in Groenland of in polaire sferen? U komt u in de prachtigste landschappen en wellicht volgen we sporen van ‘wildlife’ in de natuurparken van Abruzzo of Valle d’Aosta. Steenbokken en gemzen zwerven in de winter lager in de valleien op zoek naar voedsel. Een onverwachte ontmoeting met  het wild zijn geen uitzondering. Een erg belangrijk aspect van een bergvakantie bij Retour zijn ook de accommodaties en de culinaire Italiaanse verwennerij. Er wordt in beide regio’s op wel heel bijzondere locaties overnacht. Lokale gerechten en dito wijnen passeren de revue tijdens een wijnproeverij. De accommodaties zijn bijzonder gelegen.