ALPINE TOURS , VALLE D`AOSTA TREKKING 2017-10-24T15:05:47+02:00

ALPINE TOURS

VALLE D’AOSTA TREKKING

Reiscode: ATVA

Onze alpiene trektochten in de Gran Paradiso en Mont Avic laten je regelmatig kennismaken met het echte hooggebergte. Wellicht klimmen we en passant een prachtige meer dan drieduizend meter hoge bergtop. Onderschat niet de zwaarte van de tocht. Bergtrekkings in de Gran Paradiso zijn enerverend en het terrein heeft uitdagende passages. Vroeger in het seizoen zullen we regelmatig met stijgijzers de sneeuwvelden moeten traverseren. Gran Paradiso en Mont Avic , Uniek in de Alpen. Geen cultivering of elementen van de moderne tijd. Retour weet u als geen ander door deze prachtige wildernis heen te sturen.

Zwaarte:

Zware bergtocht, goede conditie en doorzettingsvermogen gewenst. het lopen op stijgijzers is een pré.

60%

Datums

Datums 2017 : 8-7 t/m 15-7 , 12-8 t/m 19-8 , 26-8 t/m 02-9

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem met Retour contact op voor verdere informatie.

Basisprijs

€ 865,- p.p. (met eigen tent)

€ 1099,- p.p. (met bergpension)

Gebruik maken van een Retour tent is € 5,00 per dag indien men geen eigen tent heeft.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

VALLE D’AOSTA trekking : 8-daagse huttentrektocht door de mooiste natuurparken van Italië!

Ooit tussen wilde steenbokken en gemzen gelopen? In het natuurpark Gran Paradiso beleef je die sensatie. Met ongeloof staar je naar deze rasklimmers en naar het gemak waarmee ze de steilste rotswand bedwingen. Gran Paradiso is een paradijselijk oord van flora, fauna en ruige natuur. De Gran Paradiso was een koninklijk jachtterrein totdat de steenbokken en gemzen bijna waren uitgeroeid. Nu is het een beschermd natuurpark. Deze status heeft het park al meer dan negentig jaar. Hierdoor is de wildpopulatie volledig hersteld. De berg, de Gran Paradiso (4061m) is de hoogste van Italië.

De Retour berg- en wandeltochten zijn opgebouwd uit verschillende alpine klim- en wandelweken oplopend in zwaarte en moeilijkheidsgraad. Met het Valle d’Aosta trekking programma biedt Retour u de mogelijkheid de natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic te ontdekken in al haar facetten. We lopen van berghut naar berghut en verversen ons ook op ons basiskamp door de week. Regelmatig gaan we ook van de paden af. Diverse berghutten in de Gran Paradiso hebben een koninklijk verleden. Prachtige wandelingen gecombineerd met de heerlijke Italiaanse keuken maken deze week tot een ware belevenis. We zijn verschoond van massatoerisme. Dat is dè drijfveer van Retour tijdens alle bergtochten.

Dagindeling VALLE D’AOSTA trekking

Dag 1 zaterdag

Aankomst: basiskamp Retour, ontvangst en instructie door het Retour team. ‘s Avonds eten we op het basiskamp of in één van Retours gezellige Italiaanse restaurantjes in het centrum van Aosta. We zijn al meteen in de sfeer en een fantastische klim- & wandelweek kan beginnen.

Dag 2 zondag

Na het ontbijt rijden we met de auto in tien minuten naar ons vertrekpunt. Bergwandeling naar Gran Collet op ruim 2800 meter. Hiervandaan hebben we een indrukwekkend uitzicht over het Gran Paradiso bergmassief en haar omringende satelliet bergtoppen. Dan dalen we af naar de berghut Chivasso. Buiten de geijkte paden richting de berghut Chivasso banen we ons een weg al traverserend een weg naar de hoogvlakte van Nivolet. Het domein van de berggemzen. Overnachting berghut Chivasso. (duur : 5-6 uur)

Dag 3 maandag

Vroeg in de morgen hebben we dagtrektocht  naar de col du Basei tot 3100 meter. We klimmen boven het merengebied van Rosset. In deze desolate en indrukwekkende route naar de col genieten we van uitgestrekte gletsjers. Het Gran Paradiso massief lonkt in het oosten. Voor degene die nog kracht over hebben onder ons kunnen nog de top van de Punta Basei (3334 m.) beklimmen!! Over sneeuwvelden, morenepuin en later weidevelden dalen we af naar de hut Benevolo op 2283 m. Prachtig gelegen op een hoogvlakte met een uitzicht over de hooggelegen gletsjers. Het eten in de kleine en gezellige berghut is uitstekend en overvloedig. Overnachting Benevolo. Duur : 5-6 uur.

Dag 4 dinsdag

Bij zonsopkomst bergwandeltocht naar het gletsjermeer van Gollettaz op 2700 meter. Één van de meest bijzondere locaties in het natuurpark Gran Paradiso. Hier bekruipt je het gevoel van een Tibetaanse aandoend landschap. Hier groeit niets. Na een korte pauze lopen we door richting de col Basac d ‘Here op 3190 meter. Op de col worden we opnieuw beloond met een fabuleus uitzicht op de nabij en iets lager gelegen gletsjer van Valgrisenche. Als er energie over is kunnen we in een half uurtje doorklimmen naar de top van Becca del Traversière op 3334 meter. De berg bevindt zich op de grens met Italië en Frankrijk en biedt een geweldig panorama over de omringende gletsjers. Bij terugkomst op de col bereiden we ons voor om af te dalen langs de gletsjer richting rifugio Bezzi. Hier eten we wat en daarna lopen we door naar het dal van Valgrisenche vanwaar we met de auto terugkeren naar ons basiskamp. Avondeten op het basiskamp: Duur: 6-7 uur.

Dag 5 woensdag

We rijden in ruim een uur van ons basiskamp naar het natuurpark Mont Avic in Champorcher. Vanuit Champorcher rijden we over een avontuurlijk niet geasfalteerde route naar ons startpunt nabij Dondenaz. Hier kunnen we een lunch nuttigen en daarna vervolgen we de route naar rifugio Miserin. Een zeer indrukwekkende omgeving die ons terugwerpt in de tijd. Dit is nog één van de échte originele berghutten in de Alpen. duur variërend van de gekozen route tussen 2-6 uur. overnachting in berghut.

Dag 6 donderdag

Tijdens het eerste licht zijn we al onderweg en winnen we hoogte naar de col op ruim 3100 meter, we traverseren de graat die het einde van de Alpen behelst. Met goed zicht zien we de hoogvlakte Po en waar de Alpen vanuit het niets omhoog rijzen. op de graat kijken we bijna 1000 meter recht naar beneden. via een off track route lopen we weer naar rifugio Miserin en nuttigen we een lunch. De perfecte ambiance om deze geweldige klimweek af te sluiten met een mooi wijntje. Terugkeer naar de auto en terugkeer basiskamp

Dag 7 vrijdag

Deze dag houden we als reservedag. Een aantal mogelijkheden staan open voor eigen initiatief of we gaan met zijn allen een extra tocht in de regio maken.

Dag 8 zaterdag

Vertrek naar Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!