BERGTOCHT GRAN PARADISO 4061 2018-11-05T21:38:37+00:00

alpiene bergtochten

GRAN PARADISO 4061

Reiscode: GP4061

Tijdens deze natuur bergtochten in Valle d’Aosta onderneemt je de best geselecteerde routes door het nationaal park Gran Paradiso (4061 meter). Prachtige topbeklimming in verlaten omgevingen van een meer dan 3500 meter hoge bergtop in het natuurpark Gran Paradiso.
Met onze acclimatisering dagen in het natuurpark Gran Paradiso kan je zelfs tijdens de tocht nog kiezen welke bergtop uw voorkeur heeft. Een uniek concept van bergreizen door Retour.
De Gran Paradiso is het laatst overgebleven natuurpark in de Alpen zonder cultivering of moderne bebouwing. Puur natuur in indrukwekkend hooggebergte. U geniet van vergletsjerde bergtoppen in het natuurpark Gran Paradiso om u heen en pure natuur.
De topbeklimming naar de Gran Paradiso gaat over gletsjers. De topgraat van de Gran Paradiso biedt een ultieme slotakkoord. sleutelwoorden: Toegankelijk, gevarieerd, vaak sensationeel en bovenal verlaten bergstreken. Dit is Retour op haar best. 

Zwaarte:

Middel-zwaar tot pittig ( afhankelijk van fysieke gesteldheden per deelnemer ). Hoogte en bergwandelervaring gewenst. Ervaring met stijgijzers is een pré.

70%

Datums

Basisprijs

€ 785,-  p.p.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Gran Paradiso 4061 : Kennismaking met het hooggebergte!

Bergtocht GRAN PARADISO 4061

De topbeklimming van de Gran Paradiso is met expert begeleiding en het gebied door en door kennen. De best gekozen gletsjerklim naar de top van de Gran Paradiso wordt beloond met vergezichten op de Mont Blanc en de hoogste alpentoppen. De Gran Paradiso 4061 bergtocht is een uniek speerpunt binnen het Retour berg- en wandelprogramma. Geweldige klimervaringen in een nieuw jasje. Laat je meeslepen. Kennismaking van het hooggebergte en een mogelijke klim naar de vierduizend meter hoge bergtop van de Gran Paradiso.

Ooit tussen wilde steenbokken en gemzen gelopen? Tijdens onze bergtochten in het natuurpark Gran Paradiso beleef je die sensatie. Met ongeloof staar je naar deze rasklimmers en naar het gracieuze gemak waarmee ze de steilste rotswand bedwingen in dit natuurpark. Gran Paradiso is een paradijselijk oord van flora, fauna en ruige natuur. Het gebied was een koninklijk jachtterrein totdat de steenbokken en gemzen bijna waren uitgeroeid. Nu is het een beschermd natuurpark. Deze status heeft het park al bijna honderd jaar. De gelijknamige Gran Paradiso (4061m) is de hoogste berg van Italië. Gran Paradiso is indrukwekkend door zijn vele schitterende, vaak vergletsjerde bergtoppen. Goed toegankelijk en een prachtige belevenis van het echte hooggebergte. Geniet van de prachtige flora, fauna van het natuurpark Gran Paradiso. Bergwandel- en hoogte ervaring komt van pas tijdens de ze bergwandel- en klimreizen en is geen vereiste. In de loop van de week van onze bergwandeltocht leren we meer over hoe we ons met of zonder klimmaterialen door de Gran Paradiso kunnen voortbewegen.

Dag 1 zaterdag

Aankomst op basiskamp in het hart van het natuurpark Gran Paradiso en instructie. Je wordt ontvangen door het Retourteam. We nemen het geplande programma door van de door u gereserveerde klimweek. De eerste vier dagen acclimatiseren en beleven we de avonturen samen met de andere Alpine Tours. De laatste twee klimdagen splitst de groep zich op in het door hen gekozen programma naar de Monte Rosa, Gran Paradiso of de fantastische klim naar Mont Gelé op de grens van Zwitserland en Italië. We maken kennis met de rest van de groep onder het genot van een heerlijke aperitief of Italiaans wijntje. Avondeten op basiskamp.

Dag 2 Zondag

Ons eerste hoofddoel: de 3630 meter Punta Rossa. Vanuit ons basiskamp hebben we een pittige bergtocht naar de col Lauson tot wel 3300 meter. Een prachtige bergtocht in het hart van de Gran Paradiso. De omgeving is puur en verlaten. Een prachtige wildernis van ruige natuur, flora en fauna. Dit gedeelte van het natuurpark Gran Paradiso behoort tot de meest indrukwekkende regio’s van de Gran Paradiso. Steenbokken en gemzen vertonen hier hun kunsten en zijn in getale aanwezig. Aangekomen op de col zien we een paar honderd meter beneden ons de hut al liggen. In anderhalf uur lopen we naar de berghut waar we genieten van ons wel verdiende biertje. We overnachten in de meest gezellige berghut van Valle d’Aosta, Vittorio Sella. duur : 6 uur.

Dag 3 maandag:

Bij het eerste licht vertrekken we naar de Punta Rossa. Deze 3600 meter hoge pyramide is een ideale acclimatisering voor de rest van de week. Een enerverende, desolate omgeving in een steeds meer indrukwekkender berglandschap. Via een morenevelden klimmen we door naar de topgraat. Soms klauterend dan weer over sneeuwvelden banen we ons een naar de top. Op het laatste traject naar de top worden we beloond van al onze inspanningen. De Mont Blanc zien we goed liggen. Na ons verblijf op de top keren we weer terug naar de hut. Na de pauze maken we ons klaar voor de verdere afdaling. In de vallei nemen hiervandaan de auto weer naar ons basiskamp.

Dag 4 dinsdag

Vertrek naar de hut in de Mont Emilius groep aan de flanken van het natuurpark Gran Paradiso voor de topbeklimming van de allesoverheersende pyramide in Aosta, de Monte Emilius. Aangekomen bij de hut kunnen we wat relaxen bij het nabijgelegen meertje, dan wel genieten van een heerlijk wijntje of drankje. Overnachting berghut. duurklim naar de hut: 3 uur

Dag 5 woensdag

Nog voor het eerste licht wandelen we over glooiende wandelpaden naar de meer ruigere omgeving van de Mont Emilius. Aangekomen op de top van de Monte Emilius worden we beloond met een spectaculair uitzicht. 3000 meter diep kijk je steil neer op de stad Aosta. Zeer indrukwekkende ervaring. De hoogste bergtoppen liggen voor ons te pronken en laten zich graag fotograferen. Terugkeer naar de berghut en na een korte pauze transfer naar ons basiskamp. Avondeten op basiskamp. Duur van deze bergtocht : 7-8  uur.

Dag 6 donderdag

De voorbereiding voor de uiteindelijke topbeklimming naar de Gran Paradiso ( 4061meter ). In de loop van de dag vertrekken we naar de berghut met zicht op het Gran Paradiso massief In de hut krijgen we specifieke instructies voor de beklimming van de Gran Paradiso. We bespreken samen met de gids ons ‘aanvalsplan’. (duur : 4 uur)

Dag 7 vrijdag

De grote dag: We zijn klaar voor de klim boven de vierduizend meter. In het donker lopen we over de morenen graat naar de gletsjer. Formatie van de touwgroep (-en). Over en langs gletsjerspleten klimmen we uiteindelijk naar het schouder van de Gran Paradiso met de eerste zonnestralen. Het uitzicht wordt steeds grootser en indrukwekkender. het laatste deel naar de top is mixed terrein met prachtige passages over rots en ijs/sneeuw. Trots en voldaan.  Na een kort verblijf op de top dalen we af naar de berghut. Nagenieten van een indrukwekkende bergweek in Valle d’Aosta. Een week in Aosta met Retour! Altijd bijzonder en speciaal. Terugkeer basiskamp en nagenieten van onze wereldse prestaties. Avondeten en overnachting basiskamp.

Dag 8 zaterdag

Einde bergweek in Valle d’Aosta en terugkeer naar Nederland of op doorreis.

Ik heb interesse in deze reis!