TENT/BIVAK GRAN PARADISO/ MONTE ROSA 2018-11-09T12:36:15+02:00

TENT/BIVAK GRAN PARADISO/ MONTE ROSA

Achtdaagse avonturenreis

Reiscode: TENTBIVAK

Met deze avonturenreis ervaart men  het overnachten op een gletsjer. Ons decor : Gran Paradiso en de Monte Rosa en we zijn overgeleverd aan de elementen van het hooggebergte. Geen overvolle berghutten maar puur natuur met de unieke belevenissen van het avond-/ ochtendlicht.

Overnachten in een tent op de gletsjer op bijna vierduizend meter is een bijzonder onvergetelijke ervaring.
Het decor zijn enorme gletsjers met vele parelwitte bergtoppen van de Monte Rosa. Tijdens het voortraject avonturieren we in het natuurpark Gran Paradiso.
Een prachtige hoge drieduizender die ons over een gletsjer voert en daarna overgaat in een heerlijke rotsgraat op de grens met Italië en Frankrijk.

Een gezond doorzettingsvermogen is gewenst om het gestelde doel te bereiken. Lijkt het u wat om samen met Retour deze ervaringen te beleven is het raadzaam op tijd aan te melden. De totale tentcapaciteit is beperkt tot maximaal 6 deelnemers.

Zwaarte:

Bergwandelervaring en een gezond doorzettingsvermogen is gewenst om het gestelde doel te bereiken.

70%

Datums

Basisprijs

Vanaf € 755,-  p.p.

Ik heb interesse in deze reis!

Hoogalpine tent / bivak tour : Overnachten op een gletsjer!

Dagindeling hoogalpine tent/bivak tour

Dag 1 zaterdag

Aankomst op onze thuisbasis. Instructie en voorbereiding. Avondeten en overnachting kamp.

Dag 2 zondag
Afhankelijk van bepaalde omstandigheden varieert de duur van deze dagtocht 3-4 uur. Overnachting bivak. Een enerverende belevenis in een waanzinnige scenery op de uitgestrekte chaos ( Tribulazione) gletsjer van de Gran Paradiso. tocht duur klim naar bivak 2-3 uur.

Dag 3 maandag

We prepareren ons na het ontbijt voor vertrek. Via een omtrekkende beweging keren we al traverserend terug naar de vallei. Een prachtige wandeltocht in de verlaten omgeving van de Gran Paradiso. 3-4 uur. overnachting basiskamp.

Dag 4 dinsdag 

In vol ornaat rijden we naar Val di Rhêmes. Bepakt met tenten e.a. benodigde materialen vertrekken we naar de gletsjer gelegen op ruim drieduizend meter. We bouwen ons tentenkamp op en voorbereiding voor het avondeten en de komende nacht. Wat ons rest is genieten van een prachtige zonsondergang en zonsopkomst.

Dag 5 woensdag

Bij het eerste licht vertrekken we voor de topbeklimming van de Traversière tot bijna 3400 meter. Na deze prachtige rotsgraat beklimming bij de eerste zonnestralen keren we weer terug naar ons tentenkamp. We nemen de tijd om onze spullen weer in te pakken en keren we over de gletsjer weer terug naar de vallei. Terugkeer naar het basiskamp. Nagenietend van een prachtig avontuur in het hooggebergte. Avondeten en overnachting basiskamp.

Dag 6 donderdag 

Vertrek naar de Monte Rosa. Afhankelijk van de condities op de gletsjers zullen we de keuze maken om op grotere hoogte onze tenten op te zetten. In onderling overleg zullen we kiezen voor de westelijke flanken van de Monte Rosa of de meer noordoostelijke flanken van de Monte Rosa. De tentovernachting in de Monte Rosa zullen tussen 3700 en ruim 3800 meter liggen. Opbouw tentenkamp voor een wel heel bijzondere overnachting van indrukwekkende sneeuwbergen.

Dag 7 vrijdag

Deze dag is de slagroom op de taart van ons alpine tentenavontuur. In ieder geval beklimmen we twee of meer dan vierduizend meter hoge bergtoppen in de Monte Rosa. Vroeg in de morgen vertrekken we naar grotere hoogte en genieten van het meest indrukwekkende alpenmassief. Na de topbeklimmingen keren we weer terug naar onze tenten. We maken ons weer klaar voor vertrek naar de vallei. Daarna terugkeer basiskamp in Gran Paradiso. avondeten en nagenieten van onze ervaringen en gemaakte foto’s.

Dag 8 zaterdag

Einde van een prachtige alpine avonturenweek en terugkeer Nederland.

Inclusief

 • Gebruik van hoogwaardige alpine stormtenten
 • Retour begeleiding gedurende deze reis
 • Overnachtingen op basis van halfpension pension/camping Grivola
 • Avondeten verzorgd tijdens tent/bivak overnachtingen
 • Twee overnachtingen in tent op gletsjers of hoog alpien terrein
 • Gebruik van klimmaterialen. stijgijzers, pickels gordels en touw
 • Lokaal transport in Gran Paradiso en naar Monte Rosa

Exclusief

 • Reis Nederland-Italië en viceversa
 • Liftkosten Monte Rosa ca. €40,- p.p.
 • Lunchbenodigdheden
 • Verplichte geschikte alpine reisverzekering
 • Alle niet vermelde onkosten bij inclusief
Ik heb interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!