TREKKING WANDEL- KLIMTOCHTEN ABRUZZO 2019-12-11T11:48:40+02:00

ALPINE TOURS

Abruzzo Trekking

Reiscode: ABTA

De Abruzzo is een parel van natuurlijke diversiteit, klimaat , hooggebergte, zee en een unieke biotopen waar beren, wolven, grote edelherten zwerven.
We beklimmen bergtoppen tegen de drieduizend meter. Men denkt aan overzeese gebieden als Tibet of Zuid-Amerika en s-winters uitgestrekte arctische landschappen. De Gran Sasso is de majestueuze indrukwekkende alleenheerser en hoogste bergtop van de Apennijnen. De Abruzzo , geweldig in het voorjaar of het najaar. Men kan tot half november lekker de nazomer beleven met bijzondere kleuren en de eerste sneeuwvelden. Vanaf de hoge bergruggen overzien we de Abruzzo van grote hoogte en is de Adriatische kustlijn nabij. Overnacht wordt in bijzondere Romaanse onderkomens met geweldige Abruzzese keukens. Retour laat u de Abruzzo ervaren als geen ander. Nederlandse begeleiding is een prettige bijkomst voor optimaal genieten.

Reissom : € 795,- p.p. op basis van halfpension in pension. (5 nachten)
Datum : In overleg
Voor meer informatie graag via : info@retourmountainadventure.nl of 0031 6 28620758.

Zwaarte :   Licht tot matig zwaar.

berg-wandelervaring bij voorkeur gewenst en een gezond doorzettingsvermogen.

70%

Basisprijs

€ 795,- p.p. op basis van halfpension in pension. (5 nachten)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Abruzzo Trekking – Alpine : Kennismaking met bergtoppen tot 3000 meter!

Het hooggebergte in de Abruzzo beleven is al een bijzondere ervaring op zich. De Gran Sasso is met zijn 2912 meter de hoogste bergtop. Een prachtig einddoel voor deze enerverende klimweek. Uitdagingen gericht op avontuur. In het voorjaar traverseren we sneeuwvelden en gaan we uitgerust met pickels en stijgijzers de mooiste bergtoppen te lijf.  de vergezichten zijn zeer indrukwekkend. De prachtige Adriatische kustlijn is nabij.

We begeven ons in niet Europees aandoende berglandschappen met een aantal mooie bergtoppen en hoogteverschillen die de vergelijking met de Alpen doorstaan. De Monte Amaro in de Mailella, de Monte Camiscia en de Gran Sasso als absolute kroon op deze week. Beleef de natuur van de Abruzzo in al haar indrukwekkende schoonheid. Retour is uw vertrouwde Abruzzo gids.

Dagindeling Abruzzo Trekking 

Dag 1 zaterdag

Aankomst Rome of Pescara airport en transfer naar het natuurpark Abruzzo. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunnen we alvast de omgeving verkennen. Avondeten en overnachting in een geweldig pre-romaanse bergdorpje.

Dag 2 zondag

Vroeg na het ontbijt vertrekken we naar één van de strengst bewaakte natuurgebieden van Europa. Een korte wandeling brengt ons naar deze oerbossen. Beren en wolven hebben hier hun sporen We winnen hoogte door de wouden met uiteindelijke vergezichten over het groene hart van Europa. Na deze klim keren we weer voldaan terug naar de vallei. Indien we nog tijd over hebben kunnen we een bezoek brengen naar het opvangcentrum van verweesde beren, wolven e.o. die teruggezet zullen worden in het natuurpark. de kleurenpracht in het voor- en naseizoen zijn uitermate spectaculair te noemen. Terugkeer bergpension, avondeten en overnachting.

Dag 3 maandag

Transfer naar het Parco Nazionale di Maiella. De beklimming van Maiella bergtoppen zijn onze focus. We rijden met de auto naar 2100 meter. hiervandaan een prachtige wandeltocht naar een bivak. Afhankelijk van het tijdstip zullen we verder hoogte winnen en één van de toppen van de Monte Amaro bereiken. Dan volgt de afdaling naar de auto en rijden we in een klein halfuur naar ons mooi gelegen bed & breakfast nabij Roccamorice. Overnachting en avondeten.

Dag 4 dinsdag

Vroeg transfer naar het parco nazionale Gran Sasso. We installeren ons in het pre-Romaanse pension en een wandeling in de omgeving van het prachtig gelegen
Monte Camiscia is vandaag ons doel. Deze meer dan 2400 meter hoge dôme ligt centraal gelegen in het Gran Sasso massief.Het niveau van de wandel- en klimtochten wordt steeds uitdagender Na de bekliming de afdaling naar de auto via een andere route. Duur 4-5 uur. Terugkeer naar ons bergpension.

Dag 5 woensdag

Transfer naar de enorme hoogvlakte. Met de auto rijden we over deze immense hoogvlakte naar ons vertrekpunt. Een adembenemende autorit. We wanen ons in Tibet. Of de topbeklimming van de Gran Sasso (de hoogste bergtop van de Apennijnen) of de Monte Aquila staat op het programma. Diverse moeilijkheidsgraden gaan we routes klauterend of klimmend naar de top van de indrukwekkende Gran Sasso. In het voorjaar gebruiken we soms stijgijzers om de top te bereiken. Na de afdaling terugkeer naar ons bergpension. Avondeten en overnachting.

Dag 6 donderdag

We rijden weer naar de hoogvlakte voor een prachtige graat traverse over de uitgestrekte bergrug.  Een wervelend uitzicht en natuurlijk schoon. Indien mogelijk beklimmen we de via ferrata van de Gran Sasso. Een prachtig slotstuk van een unieke klim- en genietweek in de Abruzzo. Terugkeer bergpension. Avondeten en overnachting.

Dag 7 vrijdag

Afhankelijk van de vertrektijden vliegtuigen kunnen we nog een bezoek brengen aan de grotten di Stiffe. Een anderhalf kilometer diepe berggrot onder een meer. Transfer vliegveld en terugkeer Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!