ALPINE TOURS, ABRUZZO TREKKING 2017-10-24T14:42:52+00:00

ALPINE TOURS

Abruzzo Trekking

Reiscode: ABTA

Abruzzo, gelegen in het hart van Italië en aan de voet van de hoogste bergmassieven van de Apennijnen. Vlakbij de kust rijzen hoge bergtoppen tot bijna drieduizend meter. Dit zijn de bergen van de natuurparken Maiella en Gran Sasso. Beide berggebieden bieden ongekende, bijzondere belevingen van natuur en mediterraan bergklimaat.

Zwaarte:

Hoogte- en bergwandelervaring gewenst en een gezond doorzettingsvermogen.

70%

Basisprijs

€ 785,-  p.p.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze r

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Abruzzo Trekking – Alpine : Kennismaking met bergtoppen tot 3000 meter!

Met Retour het hooggebergte in de Abruzzo beleven is al een bijzondere ervaring op zich. De Gran Sasso is met zijn 2912 meter de hoogste bergtop. Het ideale einddoel voor deze enerverende klimweek. Uitdagingen op alpien niveau. Vroeger in het seizoen traverseren we sneeuwvelden en gaan we uitgerust met pickels en stijgijzers de mooiste bergtoppen te lijf. Vergezichten zijn zeer indrukwekkend. De Adriatische kustlijn is ook nabij.

We begeven ons vaak in niet Europees aandoende berglandschappen. Op het programma staan een aantal mooie bergtoppen met hoogteverschillen die de vergelijking met de Alpen doorstaan. De Monte Amaro in de Mailella, de Monte Camiscia en de Gran Sasso als absolute kroon op deze week. Beleef de natuur van de Abruzzo in al haar indrukwekkende schoonheid. Retour is uw vertrouwde Abruzzo gids.

Dagindeling Mountain Abruzzo Trekking – Alpine

Dag 1 zaterdag

Aankomst Rome Airport. Transfer naar het natuurpark Abruzzo. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunnen we alvast de omgeving verkennen. Avondeten en overnachting in een geweldig pre-romaanse bergdorpje.

Dag 2 zondag

Vroeg na het ontbijt vertrekken we naar één van de strengst bewaakte natuurgebieden van Europa. Een korte wandeling brengt ons naar de oerbossen. Beren en wolven hebben hier hun sporen. Ook beklimmen we een mooie woudberg met vergezichten over het groene hart van Europa. na deze klim keren we erg voldaan terug naar de vallei. Indien we nog tijd over hebben kunnen we een bezoek brengen naar het opvangcentrum van verweesde beren, wolven e.o. die teruggezet zullen worden in het natuurpark. Terugkeer bergpension, avondeten en overnachting.

Dag 3 maandag

Transfer naar het Parco Nazionale di Maiella. De beklimming van Maiella bergtoppen zijn onze focus. We rijden met de auto naar 2100 meter. hiervandaan een prachtige wandeltocht naar een bivak. Afhankelijk van het tijdstip zullen we verder hoogte winnen en één van de toppen van de Monte Amaro bereiken. Dan volgt de afdaling naar de auto en rijden we in een klein halfuur naar ons mooi gelegen bed & breakfast nabij Roccamorice. Overnachting en avondeten.

Dag 4 dinsdag

Vroeg transfer naar het parco nazionale Gran Sasso. We installeren ons in het pre-Romaanse pension en een wandeling in de omgeving van het prachtig gelegen
Monte Camiscia is vandaag ons doel. Deze meer dan 2400 meter hoge dôme ligt centraal gelegen in het Gran Sasso massief.Het niveau van de wandel- en klimtochten wordt steeds uitdagender Na de bekliming de afdaling naar de auto via een andere route. Duur 4-5 uur. Terugkeer naar ons bergpension.

Dag 5 woensdag

Transfer naar de Campo di Impératore. Met de auto over de Campo naar ons vertrekpunt. Een adembenemende bergrit. We wanen ons in Tibet. Of de topbeklimming van de Gran Sasso (de hoogste bergtop van de Apennijnen) of de Monte Aquila staan op het programma. Een echte Hollywood locatie. Middels prachtige routes klauterend naar de top van de indrukwekkende Gran Sasso. In het voorjaar hebben we stijgijzers nodig de top te bereiken. Na de afdaling terugkeer naar ons bergpension. Avondeten en overnachting.

Dag 6 donderdag

We rijden weer naar de Campo voor een prachtige graat traverse over de uitgestrekte bergrug met een wervelend uitzicht en natuurlijk schoon. Indien mogelijk beklimmen we de via ferrata van de Gran Sasso. Deze dag is een prachtig slotstuk van een sublieme klim- en genietweek in de Abruzzo. Terugkeer bergpension. Avondeten en overnachting.

Dag 7 vrijdag

Afhankelijk van de vertrektijden vliegtuigen kunnen we nog een bezoek brengen aan de grotten di Stiffe. Een anderhalf kilometer diepe berggrot onder een meer. Transfer vliegveld en terugkeer Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!