ALPINE TOURS

Abruzzo Trekking

Reiscode: ABTA

Abruzzo, gelegen in het hart van Italië en aan de voet van de hoogste bergmassieven van de Apennijnen. Vlakbij de kust rijzen hoge bergtoppen tot bijna drieduizend meter. Dit zijn de bergen van de natuurparken Maiella en Gran Sasso. Beide berggebieden bieden ongekende, bijzondere belevingen van natuur en mediterraan bergklimaat.

Zwaarte:

Hoogte- en bergwandelervaring gewenst en een gezond doorzettingsvermogen.

70%

Datums

24 maart 2016 t/m 01 april 2016
08 november 2016 t/m 17 november 2016

Basisprijs

€ 985,-  p.p.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze r

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Abruzzo Trekking – Alpine : Kennismaking met bergtoppen tot 3000 meter!

Met Retour het hooggebergte in de Abruzzo beleven is al een bijzondere ervaring op zich. De Gran Sasso is met zijn 2912 meter de hoogste bergtop. Het ideale einddoel voor deze enerverende klimweek. Uitdagingen op alpien niveau. Vroeger in het seizoen traverseren we sneeuwvelden en gaan we uitgerust met pickels en stijgijzers de mooiste bergtoppen te lijf. Vergezichten zijn zeer indrukwekkend. De Adriatische kustlijn is ook nabij.

We begeven ons vaak in niet Europees aandoende berglandschappen. Op het programma staan een aantal mooie bergtoppen met hoogteverschillen die de vergelijking met de Alpen doorstaan. De Monte Amaro in de Mailella, de Monte Camiscia en de Gran Sasso als absolute kroon op deze week. Beleef de natuur van de Abruzzo in al haar indrukwekkende schoonheid. Retour is uw vertrouwde Abruzzo gids.

Dagindeling Mountain Abruzzo Trekking – Alpine

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het vliegveld van Rome waar u wordt opgehaald. Of u rijdt met eigen vervoer naar onze afgesproken locatie in de Abruzzo. Transfer naar onze bijzonder gelegen berghotelletje aan de voet van het natuurpark Abruzzo. Hier zwerven beren in oerbossen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunnen we alvast de omgeving verkennen. Avondeten en overnachting in het pre-romaanse bergdorpje Civitella di Alfedana. ‘s Nachts horen we berengeluiden uit de wouden oprijzen.

Dag 2 zondag

De beklimming van de Monte Amaro. Een klim van 2-3 uur naar de top We overzien de prachtige wildernis en uitgestrekte wouden. Hier besef je dat de beer zijn habitat kan hebben. Prachtig bergwouden omgeven ons. Een prachtige inlooptocht voor wat komen gaat. Afdaling en terugkeer naar hotel. We laden de auto weer in en transfer naar de Maiella nabij het plaatsje Roccamorice. Hier installeren we ons voor de overnachting in de mooi gelegen bed & Breakfast. We verkennen de omgeving voor het avondeten en overnachting

Dag 3 maandag

‘s Morgens vroeg rijden we in een uur naar Blockhaus op 2100 meter in het Parco Nazionale di Maiella. De beklimming van de Monte Amaro,2800 meter is ons doel. Een overweldigende scenery met een even unieke als prachtige natuur. We lopen eerst naar het bivak op 2400 meter als ons eerste doel. Indien de omstandigheden het toelaten, de beklimming van de Monte Amaro. Genieten van afdaling en terugkeer naar de auto. Een korte lunch en transfer naar het nationaal park Gran Sasso e Monte delle Lagha. Aangekomen op Rocca Calascio installeren we ons in ons unieke onderkomen en genieten van een overweldigende zonsondergang. Een Hollywood film locatie. Dan weer vijf minuten teruglopen naar rifugio della Rocca waar we een heerlijke maaltijd nuttigen en natuurlijk dito wijnen. Overnachting in rifugio della Rocca. Dit is ons vertrekpunt/verblijfsplaats voor de komende dagen.

Dag 4 dinsdag

Monte Camiscia is vandaag ons doel. Deze meer dan 2400 meter hoge dôme ligt centraal gelegen in het Gran Sasso massief. (Al rijdend naar ons vertrekpunt stoppen we even voor een klim van een half uurtje. We bekijken hier geweldige vergezichten. Een prachtige klim naar de graat hoog boven de tweeduizend meter lager gelegen wijnvelden van de Abruzzo met uitzicht op de Adriatische kustlijn van de Abruzzo. Over de graat gaan we richting Monte Camiscia. Aangekomen op de top wacht ons een uitzicht over de dertig km lange Campo di Impératore en de machtige Gran Sasso in de verte. Dan volgt de afdaling naar de auto via een andere route. Duur 4-5 uur. Terugkeer naar rifugio della Rocca.

Dag 5 woensdag

Weer transfer naar de Campo di Impératore. Met de auto over de Campo naar ons vertrekpunt. Deze rit is al adembenemend en indrukwekkend onderneming op zich. We wanen ons in Tibet. Op tweeduizend meter parkeren we de auto aan de voet van de Gran Sasso. Of de Gran Sasso of de Monte Aquila staat op het programma. Na onze topbeklimming keren we uiterst voldaan weer terug en transfer naar onze wat verlate lunchplek in de Azienda Murciante. Een lekker locale arrosticini op de Campo di Impératore. Dè  westernfilm- en Hollywood locatie. Een bijzondere ervaring. Terugkeer naar rifugio della Rocca. Avondeten en overnachting.

Dag 6 donderdag

We rijden weer naar de Campo voor een prachtige graat traverse over de uitgestrekte bergrug met een wervelend uitzicht en natuurlijk schoon. Indien mogelijk beklimmen we de via ferrata van de Gran Sasso. Deze dag is een prachtig slotstuk van een sublieme klim- en genietweek in de Abruzzo. Terugkeer Rocca Calascio. Avondeten en overnachting.

Dag 7 vrijdag

Afhankelijk van de vertrektijden vliegtuigen kunnen we nog een bezoek brengen aan de grotten di Stiffe. Een anderhalf kilometer diepe grot onder een meer. Transfer vliegveld en terugkeer Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!