EXCLUSIEVE ABRUZZO, GROEPSWANDELREIZEN 2017-10-18T08:58:52+02:00

exclusieve Abruzzo, groeps-en wandelreizen

Luxe bergwandeldagtochten

Abruzzo, beter bekend als het groene hart van Italië, herbergt vier natuurparken met een ongekende diversiteit van flora en fauna. De Marsicaanse bruine beer is het symbool van Abruzzo en is samen met de wolf met getale aanwezig.
Retour heeft in de Abruzzo natuurparken haar berg- en wandeltochten uitgezet waarbij genieten centraal staat. Laat Retour u betoveren door de ABRUZZO!

Retour is uw gids om de unieke Abruzzo in Italië te ontdekken.

Niveau: Voor deze week is een normale gezonde conditie gewenst. Soms zijn er behoorlijke hoogteverschillen en afstanden. Goede wandelschoenen zijn in de Abruzzo tijdens deze berg en/of wandeltocht gewenst.

Zwaarte:

30%
Boek je trip naar Abruzzo!

De geneugtes van het Italiaanse leven ervaren in een authentieke wijnproeverij!

Tijdens deze natuur- en wandelreis in de sprookjesachtige natuurparken van  de Abruzzo halen we voor u het beste naar boven. Zeer bijzondere accommodaties en natuurlijke belevenissen in de Abruzzo. Op hoog niveau genieten van natuur,cultuur en bijzondere culinaire Italiaanse kunstwerken. Inspirerende landschappen, lunchen in schitterend gelegen Romaanse dorpjes. Zo komen we ook in het dorpje waar George Clooney en filmmaker Anton Corbijn twee maanden gewoond hebben om de film ‘The American’ op te nemen. We logeren in zeer aansprekende, onderkomens van de Abruzzo. En bij de vele vis -en vleesgerechten proeven we de bijzondere Montepulciano d’Abruzzo en Pecorino wijnen.
Een week van Abruzzees Italiaans levensgenot. De bewoners zijn niet voor niets trots op hun streek. Tijdens de wandelreis  voel je steeds de aanwezigheid van zee. Dagtochten tussen loofbomen over heuvels met uitgestrekte wouden. We horen wolven en beren. Boven alles torent het hooggebergte uit met rots en sneeuwhellingen. Een bezoek aan de sensationele natuurparken Maiella, Gran Sasso behoort tot de mogelijkheden.

De Traboccho kuststreek, een door U.N.E.S.C.O. aangewezen reservaat met eeuwenoude vissershutten op palen boven zee. We bezoeken heerlijke Italiaanse wijnkelders. Het lijkt af en toe wel op een avontuurlijke wijnreis. We beleven de Campo d’Impératore als een oneindige hoogvlakte omringd door majestueuze bergen (het ‘Tibet’ van Italië genoemd). Je overnacht onder andere in een uniek gelegen wellness centrum aan de voet van de hoogste berg van de Apennijnen, de bijna 3000 meter hoge Gran Sasso. We slapen tevens in een uniek en verrassend Italiaans hotelconcept in de Abruzzo. Retour, bekend om haar bijzondere berg- en wandeltochten in Italië.

Dagindeling Abruzzo Exclusive Nature Adventures

Dag 1 zaterdag

Aankomst vliegveld Pescara of Rome. Transfer naar de Trabocchi Coast. Een oude authentieke en tevens unieke vissersregio aan de Adriatische kust en door de UNESCO aangewezen als beschermde kuststreek. Bij aankomst genieten we een heerlijke lunch van verse zeegerechten in het overheerlijke visrestaurant il Baleno of op de Traboccho boven zee . Deze vis en de bereiding van de befaamde Abruzzesi keuken is van uitzonderlijk niveau. We overnachten in de buurt van een van de meest gerenommeerde wijnkastelen van Italië. Het kasteel van Semivicoli. Eigenaar van de beroemde wijnkelder is de Maschiarelli familie.

Dag 2 zondag

Na het ontbijt transfer naar Roccamorice. We genieten we van een korte wandeltocht door de vallei van de Santo Spirito. Eén van dè culturele bolwerken in Italië. Een prachtige rotskloof waar een rivier doorheen stroomt en haar water betrekt van de hoge bergen en ondergrondse meren in het natuurpark Maiella. Daarna transfer naar de wijnboer Zaccagnini. Één van de befaamde wijnproducenten binnen Italië. Natuurlijk laten we ons de aangeboden gerechten tijdens de lunch goed smaken. Na een prachtige natuurlijke route en wat tussenstops bereiken we ons volgende hotel in een authentiek pre-romaans dorpje volgens het bijzondere concept albergo diffuso. We installeren ons in het hotel en lunchen in het plaatsje Rovere. In de middag lopen we over de prachtig stijgende route richting de Monte Sirente. Een prachtige bergwandeltocht van ongeveer drie uur tot aan de graat van de Monte Sirente. Een overweldigend uitzicht is onze beloning. We wandelen rustig weer af naar ons hotel. Avondeten nabij het hotel.

Dag 3 maandag

Vanuit ons hotel rijden we naar ons authentieke en zeer karakteristieke berghotel in het natuurpark Abruzzo. Dit is een wat meer eenvoudigere overnachting maar een niet te missen ervaring in dit sfeervolle en vaak verlaten.pre-Romaanse plaatsje. Aan de voet van de oeroude bergwouden van de Abruzzo horen we oerkreten van edelherten, wolven of beren. Ervaringen die je zeker moet meemaken is het zien van beren in hun natuurlijk habitat. Het strengst bewaakte natuurgebied in Europa, de Camosciara, is onderdeel van ons verblijf in onze regio. Na de lunch transfer naar het andere en erg diverse natuurpark van de Maiella in de Abruzzo naar Pescoconstanza. Een dorpje met een enorme historische waarde voor Italië. overnachting in dit gezellige romaanse plaatsje!

Dag 4 dinsdag

Na het ontbijt, transfer naar de Campo di Impératore en Santa Stefanio di Sessanio. U wordt  buitengewoon verrast over onze accommodatie voor de komende nacht. We gaan weer ver terug in tijd. Een bijzondere nachtelijke sfeer is gewaarborgd.  Wel van alle moderne gemakken voorzien. Nadat we ons hebben geinstalleerd is er een lunch met overheerlijke Abruzzesi gerechten van de streek. Daarna een wandeltocht naar het fort Rocca di Calascio. Hier overzien we de machtige Campo di Impératore, ook wel het`Tibet van Italië genoemd. Hier ervaren we de betoverende zonsondergang en vergezichten over het `Tibet van Europa’ de Campo Impératore. Na een korte wandeling genieten we van een weldadige maaltijd en een heerlijke Italiaanse wijnproeverij. overnachting in ons unieke hotel. Albergo diffuso.

Dag 5 woensdag

Bezoek aan de Campo di Impératore in het Abruzzo natuurpark Gran Sasso e Monti delle Lagha. Het decor van vele Hollywood en western films. We lunchen in een voor één van deze films gemaakte western azienda een typische Abruzzesi vleesgrill. U zult zich even aan de andere kant van de oceaan wanen in een ver verleden.Na de lunch wandelen we naar de flanken van de indrukwekkende Gran Sasso met zijn Corno Grande. Transfer over de Campo di Impératore weer terug naar Santa Stefanio di Sessanio. Avondeten en overnachting.

Dag 6 donderdag

Transfer naar onze volgende verblijfplaats in Rigiopiano. Een uiterst sfeervol en luxe wellness-centrum. Hier kunnen we onze spieren laten ontspannen en s’-avonds genieten van wederom heerlijke Italiaanse maaltijd. Ook kunnen we die dag de omgeving verkennen. Een optionele activiteit, of u laat u verwennen in de door het centrum aangeboden faciliteiten.

Dag 7 vrijdag

Een optionele dag. Op deze laatste dag kunnen we beslissen de bergen on te gaan of de geneugtes van het Italiaanse leven te ervaren tijdens een authentieke wijnproeverij. Daarna keren we terug naar het hotel en het avondeten.

Dag 8 zaterdag

Na een relaxed ontbijt bereiden we ons voor vertrek naar het vliegveld van Pescara of Rome en terugkeer naar Nederland.

Inclusief

Overnachtingen op basis van halfpension

Lokaal transport

Begeleiding Retour

Aangeboden wijnproeverij

Vlucht Eindhoven-Pescara ( zie meerprijs )

Lunch (exclusief drank)

Exclusief

Vliegreis Eindhoven-Pescara

Persoonlijke uitgaven

Drank bij het eten

Alle uitgaven niet vernoemd bij inclusief

Datums

datums 2016 en 2017 op aanvraag.

i.o.o. zijn andere datums bespreekbaar!

Vraag een vrijblijvende offerte op of neem contact met Retour op voor verdere informatie.

Boek je trip naar Abruzzo!

Reissom

€ 1985,- p.p.

Boek je trip naar Abruzzo!
WhatsApp WhatsApp ons!