Wine & Adventure Abruzzo

Reiscode: AAW

Abruzzo : Het beste wat Italië te bieden heeft ligt hier voor u. Onze avontuurlijke wijnreis in Italië. Tijdens onze wijnreizen bezoeken we wijnboeren en spectaculaire natuurparken met ongekende diverse flora, fauna en berglandschappen. Uniek binnen Europa. Het aangename nazomer- en mediterrane klimaat is onze ideale partner om optimaal te genieten van deze onvergetelijke genietweek in de Abruzzo.

Het niveau voor deze wandeltochten is licht. Wandelervaring is een pré. Indien men voor vertrek wel wat voorbereid om lekker in vorm te raken dan kunt u des te meer genieten van de spectaculaire omgeving!

Zwaarte:

Lichte dagtochten. Wandelervaring is een pré met een normale fysieke gezondheid.

20%

Datums

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem met Retour contact op voor verdere informatie.

Basisprijs

€ 1045,- p.p.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Abruzzo avontuurlijke wijnreizen : Ervaar het groene hart van Italië!

Heeft u ooit wel eens overwogen in Italië te genieten van bijzondere wijnen en culinaire hoogstandjes in één van de mooiste Italiaanse natuurlijke regio’s. Abruzzo laat u verstelt doen staan wat het te bieden heeft. Tijdens deze heerlijke wijnreis proeft u de meest prachtige wijnen en laten we indien mogelijk u de zogenaamde ‘Vendemmia’ meemaken. De druivenpluk. We bezoeken natuurparken met een zeldzame diversiteit en u het gevoel geeft in verre windstreken te zijn, U wordt regelmatig terug in de tijd geworpen in de door ons geselecteerde accommodaties en omgevingen.

Tijdens onze wandeltochten in de Abruzzo lopen we door een weergaloze natuur. Retour wordt regelmatig ondersteund door de lokalen en is bezig een begrip aan het worden in de regio. Retour heeft de Abruzzo reeds jaren geleden in haar hart gesloten. Laat uzelf, met deze avontuurlijke wijnreis in de Abruzzo, verrassen van de bijzondere natuurlijke en culinaire aspecten van de Abruzzo. Een avontuurlijke wijnreis om van te genieten en al het andere wat de Abruzzo biedt.

Dagindeling  Avontuurlijke Wijnreis Abruzzo

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het vliegveld van Pescara of Rome. U wordt opgehaald en transfer naar onze lunchplek op een Traboccho op zee. Eeuwenoude vistechnieken op zee en door Unesco uitgeroepen als cultureel erfgoed. Bijzondere,uiterst culinaire ervaring. Na de lunch transfer naar ons eerste onderkomen nabij het eeuwenoude dorpje Crecchio. U zult kunnen genieten van de accommodatie in ons hotel, Hartelijk ontvangst door de gastheer en uw verblijfplaats. Bijzonder!

Dag 2 zondag

Nabij het plaatsje Chieti rijden we naar onze eerste wijnboer en genieten we van een één-daagse druivenpluk. We zijn deel van een Italiaanse wijnfamilie. Uitermate boeiend en rustgevend tijdens de pluk. Overnachting nabij onze wijnboer tussen de wijnvelden.

Dag 3 maandag

Transfer naar het Maiella hooggebergte. Van zeeniveau naar ruim 2300 meter. We maken een prachtige wandeling en overzien de uitgestrekte Montepulciano wijnvelden van de Abruzzo, maar ook een groot deel van de Abruzzo kustlijn. Indrukwekkend!
Daarna rijden we weer naar beneden en lunchen we in een pittoresk plaatsje nabij de kloof van Sant Giovanni. Een in de bergwanden ingebouwd en reeds verlaten klooster. We rijden weer verder en bezoeken we een proeverij van een lokale wijnboer met uitermate bijzondere wijnen. Hier nuttigen we ook het avondeten volgens de typische Italiaanse en huiselijke wijntradities. Overnachting nabij deze wijnboer.

Dag 4 dinsdag

De vierde dag van onze wijnreis transfer naar één van de meest bijzondere plekken van Italië.
de Campo di Impératore. Na anderhalf uur aankomst bij Rocca Calascio. Een betoverende plek en dito zonsondergang. Hier overnachten en kunnen we genieten van een heerlijke maaltijd en Abruzzo wijnen. Een proeverij is mogelijk, indien gewenst. Deze dag wandelen we in de omgeving aan de flanken van de Campo di Impératore. Avondeten en overnachting in een bijzondere berghut.

Dag 5 woensdag

Nu genieten we al rijdend en fotograferend om ons heen. We bezoeken het filmische dorpje Castel del Monte en omgeving, waar vele beroemde Hollywood films zijn opgenomen. Na dit bezoek klimmen we een bergtopje en genieten we van een 360 graden panorama dat de dertig kilometer lange Campo di Impératore overziet. Daarna rijden we door over de Campo. Midden op de Campo di Impératore nuttigen we onze lunch met een typisch Abruzzesi gerecht. Een omgeving van grote schoonheid. Na de lunch transfer over de Campo naar ruim tweeduizend meter hoogte en komen we aan bij de flanken van de majestueuze en hoogste berg van de Apennijnen. De bijna 3000 meter hoge Gran Sasso. Na deze wandeling dalen we weer rustig af naar de auto en rijden we naar Santa Stefanio di Sessanio. Een bijzonder pre-Romaans dorpje in een bijzondere omgeving. Avondeten met heerlijke gerechten uit de streek en dito wijnen. overnachting Santa Stefanio di Sessanio.

Dag 6 donderdag

Om deze prachtige ervaringen van onze wijnreis met Retour Mountain Adventure op een juiste manier af te sluiten rijden we voordat we terugkeren naar de luchthaven in Pescara of Rome, naar een mooie lunchplek. Afhankelijk waar de deelnemers moeten terugvliegen. Einde van de reis en we keren terug met een bagage aan indrukwekkende belevenissen.

Ik heb interesse in deze reis!

LET OP!

In onderling overleg kunnen we voor groepen eventueel een andere datum bespreekbaar maken.