WINE & ADVENTURE ABRUZZO 2017-10-24T15:01:18+02:00

Wine & Adventure Abruzzo

Reiscode: AAW

Abruzzo : Het beste wat Italië te bieden heeft. Onze avontuurlijke wijnreis in Italië. Tijdens We bezoeken wijnboeren en spectaculaire natuurparken met ongekende diverse flora, fauna en berglandschappen. Het aangename nazomer- en mediterrane klimaat is onze ideale partner om optimaal te genieten van deze onvergetelijke genietweek in de Abruzzo.

Het niveau voor deze wandeltochten is licht. Wandelervaring is een pré. Indien men voor vertrek wel wat voorbereid om lekker in vorm te raken dan kunt u des te meer genieten van de spectaculaire omgeving!

Zwaarte:

Lichte dagtochten. Wandelervaring is een pré met een normale fysieke gezondheid.

20%

Datums

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem met Retour contact op voor verdere informatie.

Basisprijs

€ 799,- p.p.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Abruzzo avontuurlijke wijnreizen : Ervaar het groene hart van Italië!

Heb je ooit wel eens overwogen in Italië te genieten van bijzondere culinaire hoogstandjes in één van de mooiste Italiaanse natuurlijke regio’s. Abruzzo laat u verstelt doen staan wat het te bieden heeft. Indien mogelijk kan je de zogenaamde ‘Vendemmia’ meemaken. De druivenpluk. Natuurparken met een zeldzame diversiteit en men het gevoel geeft in verre windstreken te zijn, men wordt terug in de tijd geworpen door ons geselecteerde accommodaties en omgevingen.

Laat je, met deze avontuurlijke wijnreis, verrassen. Avontuurlijke genieten!.

Dagindeling  Avontuurlijke Wijnreis Abruzzo

Dag 1 zaterdag

Aankomst: Men wordt opgehaald van het vliegveld en transfer naar de Traboccho op zee. Eeuwenoude vistechnieken op zee behorend tot een Unesco uitgeroepen cultureel erfgoed. Bijzondere,uiterst culinaire ervaring. Transfer naar ons eerste onderkomen nabij Crecchio. U zult kunnen genieten van de accommodatie in ons hotel, Hartelijk ontvangst door de gastheer. Bijzonder!

Dag 2 zondag

Nabij het stadje Chieti rijden we naar de wijnboer en genieten we van een één-daagse druivenpluk. We zijn deel van een Italiaanse wijnfamilie.

Dag 3 maandag

Transfer naar het Maiella hooggebergte. Van zeeniveau naar ruim 2300 meter. We maken een prachtige wandeling en overzien de uitgestrekte Montepulciano wijnvelden van de Abruzzo, maar ook een groot deel van de Abruzzo kustlijn. zeer Indrukwekkend!
Transfer naar beneden en lunchen we in een pittoresk plaatsje nabij de kloof van San Giovanni. Een in de bergwanden ingebouwd en reeds verlaten klooster. We rijden weer verder en bezoeken we een proeverij van een lokale wijnboer met bijzondere wijnen. Hier nuttigen we ook het avondeten volgens de typische Italiaanse en huiselijke wijntradities. Overnachting in B&B. fusion_text]

Dag 4 dinsdag

De vierde dag van onze wijnreis transfer naar één van de meest bijzondere plekken van Italië.
De enorme hoogvlakte nabij de hoogste bergtop van de Apennijnen. Aankomst bij een filmische ruïne die de 30 km grote hoogvlakte overziet. Een betoverende plek en dito zonsondergang. Nabij overnachten we en kunnen we genieten van een heerlijke maaltijd en Abruzzo wijnen. Een proeverij is mogelijk, indien gewenst. Deze dag wandelen we in de omgeving aan de flanken van de hoogste bergtop en de hoogvlakte. Avondeten en overnachting in een bijzondere berghut.

Dag 5 woensdag

Al rijdend en fotograferend om ons heen bezoeken we het filmische Hollywood dorpje waar onlangs George Clooney the American heeft opgenomen. Overigens een plaatsje waar vele beroemde Hollywood films zijn opgenomen. dan een korte topbeklimming met een 360 graden panorama en een groot deel van de Abruzzo bergen overziet. Dan transfer naar de Campo. Hier nuttigen we onze bijzondere lunch met een typisch Abruzzesi gerecht. Een omgeving van grote schoonheid. Na de lunch transfer over de Campo naar ruim tweeduizend meter hoogte en komen we aan bij de flanken van de majestueuze en hoogste berg van de Apennijnen. De bijna 3000 meter hoge Gran Sasso. Na deze wandeling dalen we weer rustig af naar de auto en rijden we naar een Italiaans cultureel bolwerk een geweldig pre-romaans dorp. Avondeten op niveau in het pension.

Dag 6 donderdag

Om deze prachtige reiservaringen met Retour Mountain Adventure op een juiste manier af te sluiten rijden we voordat we terugkeren naar de luchthaven in Pescara of Rome, naar een mooie lunchplek. Afhankelijk van waar de deelnemers moeten terugvliegen. Einde van de reis en we keren terug met een bagage aan indrukwekkende belevenissen.

Ik heb interesse in deze reis!

LET OP!

In onderling overleg kunnen we voor groepen eventueel een andere datum bespreekbaar maken.

WhatsApp WhatsApp ons!