ALPINE TOURS

VALLE D’AOSTA 3500 

Reiscode: 3500PLUS

Tijdens deze hoog alpiene bergtochten in Valle d’Aosta onderneemt u met Retour Mountain Adventure prachtig geselecteerde routes in het nationaal park Gran Paradiso. Geweldige beklimmingen en bergtochten van drie meer dan 3500 meter hoge bergtoppen in de Gran Paradiso. Tijdens de gezamenlijke acclimatisering, in de indrukwekkende bergen van Valle d’Aosta, met de andere Alpine Tours kunt u zelfs tijdens de tocht eventueel nog kiezen welke topbeklimmingen uw voorkeur heeft. Een uniek concept van Italiaanse bergreizen door Retour. De Gran Paradiso aan de zuidzijde van het Valle d’Aosta is het laatst overgebleven natuurpark zonder cultivering of moderne bebouwing. Gran Paradiso natuurpark. Puur natuur en indrukwekkend hooggebergte. Genieten van vergletsjerde bergtoppen in Valle d’Aosta om u heen en zuivere natuur. De selectie van de gekozen bergtoppen kunt u gerust uniek noemen. 3500 bergtocht is een parel binnen het Retour. hoge drieduizenders. toegankelijk, gevarieerd, vaak sensationeel en bovenal verlaten routes.

Zwaarte:

Hoogte en bergwandelervaring gewenst. Ervaring met stijgijzers is een pré.

70%

Datums

01-07 t/m 08-07
22-07 t/m 29-07
05-08 t/m 12-08
19-08 t/m 26-08

Basisprijs

€ 899,-  p.p.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Ooit tussen wilde steenbokken en gemzen gelopen? In Valle d’Aosta met het natuurpark Gran Paradiso beleef je die sensatie. Met ongeloof staar je naar deze rasklimmers en naar het gracieuze gemak waarmee ze de steilste rotswand bedwingen. Natuurpark Gran Paradiso is een paradijselijk oord van flora, fauna en ruige natuur. Het gebied was het koninklijk jachtterrein, totdat de steenbokken en gemzen bijna waren uitgeroeid. Nu is het een beschermd natuurpark. Deze status heeft het park al bijna honderd jaar. De wildpopulatie is volledig hersteld. De gelijknamige Gran Paradiso is de hoogste berg van Italië. Het natuurpark  Gran Paradiso is indrukwekkend door zijn vele schitterende, vele en vaak ruim 3500 meter hoge bergtoppen. Goed toegankelijk en tevens een prachtige belevenis van het echte hooggebergte. Boven de berghutten in de Gran Paradiso heerst serene rust en lijkt de natuur jou toe te horen. Deze bergtochten gaan over paden, regelmatig buiten de geijkte paden, gletsjers. Klauterpartijen over rotsen en onderweg genieten van de prachtige flora, fauna en schitterende, vaak onverwachte vergezichten. Bergwandel- en hoogte ervaring komt van pas, maar is geen vereiste. In de loop van de week leren we meer over hoe we ons met of zonder bergsportmaterialen door het natuurpark Gran Paradiso kunnen voortbewegen. Onder begeleiding van de ervaren Retour instructeurs.

ALPINE TOUR 3500 PLUS

De Alpine Tour 3500 plus volgt de eerste vier dagen dezelfde topbeklimmingen als de andere Alpine Tours Gran Paradiso 4061 en Monte Rosa. ij het 3500 programma staat de laatste twee dagen de prachtige Mont Gelé op het programma in het `Vergeten dal’ Valpelline. In een eveneens fantastische ambiance van ruige natuur in een verlaten indrukwekkende omgeving. Valpelline is geen natuurpark maar bezit hier wel over alle ingrediënten. De drie geweldige meer dan 3500 meter hoge bergtoppen maken deze week tot een onvergetelijk avontuur.

Dagindeling Mountain 3500 plus

Dag 1 zaterdag

Aankomst op basiskamp in het hart van het natuurpark Gran Paradiso en instructie. Je wordt ontvangen door het Retourteam. We nemen het geplande programma door van de door u gereserveerde klimweek. De eerste vier dagen acclimatiseren en beleven we de avonturen samen met de andere Alpine Tours. De laatste twee klimdagen splitst de groep zich op in het door hen gekozen programma naar de Monte Rosa, Gran Paradiso of de fantastische klim naar Mont Gelé op de grens van Zwitserland en Italië. We maken kennis met de rest van de groep onder het genot van een heerlijke aperitief of Italiaans wijntje. Avondeten op basiskamp.

Dag 2 Zondag

Ons eerste hoofddoel: de 3630  meter Punta Rossa. Vanuit ons basiskamp hebben we een pittige bergtocht naar de col Lauson tot wel 3300 meter. Een prachtige bergtocht in het hart van de Gran Paradiso. De omgeving is puur en verlaten. Een prachtige wildernis van ruige natuur, flora en fauna. Dit gedeelte van het natuurpark Gran Paradiso behoort tot de meest indrukwekkende regio’s van de Gran Paradiso. Steenbokken en gemzen vertonen hier hun kunsten en zijn in getale aanwezig.
Aangekomen op de col zien we een paar honderd meter beneden ons de hut al liggen. In anderhalf uur lopen we naar de berghut waar we genieten van ons wel verdiende biertje. We overnachten in de meest gezellige berghut van Valle d’Aosta, Vittorio Sella. duur : 6 uur.

Dag 3 maandag:

Bij het eerste licht vertrekken we naar de Punta Rossa. Deze 3600 meter hoge pyramide is een ideale acclimatisering voor de rest van de week. Een enerverende, desolate en wilde omgeving die tot de verbeelding spreekt. Naarmate we hoogte winnen komen we in een steeds meer indrukwekkende scenery. We gaan over sneeuw en tussen uitgestrekte morenevelden door naar de topgraat. Soms klauterend dan weer over sneeuwvelden ons een weg banen naar de top. Onder ons is de gletsjer gelegen van de machtige bijna 4000 meter hoge Grivola. Op het laatste traject naar de top worden we beloond van al onze inspanningen. Om ons heen de gletsjerstromen van de Gran Paradiso in het zuiden en de enorme ijsmassa’s van de Monte Rosa en de Mont Blanc in het noorden. Na ons verblijf op de top keren we weer terug naar de hut Vittorio Sella en genieten we een welverdiende lunch. Na de lunch maken we ons klaar voor de verdere afdaling, nagenietend van deze prachtige topbeklimming in de Cogne vallei. In de vallei nemen hiervandaan de auto weer naar ons basiskamp.

Dag 4 dinsdag

Vertrek naar rifugio Arbole in de Mont Emilius groep aan de flanken van het natuurpark Gran Paradiso voor de topbeklimming van de allesoverheersende pyramide in Aosta, de Monte Emilius. Een prachtige wandeldag naar de berghut Arbolle. Aangekomen bij de hut kunnen we wat relaxen bij het nabijgelegen meertje, dan wel genieten van een heerlijk wijntje of drankje. Overnachting berghut. duurklim naar de hut : 3 uur

Dag 5 woensdag

Nog voor het eerste licht wandelen we over glooiende wandelpaden naar de meer ruigere omgeving van de Mont Emilius. Tussen grote rotsblokken manoeuvreren we ons een weg naar boven. Soms gebruikmakend van onze handen. Aangekomen op de top van de Monte Emilius worden we beloond met een spectaculair uitzicht over de Alpen dat haar gelijke niet heeft. Drie kilometer diep kijk je steil neer op de stad Aosta. Dezelfde dimensies al van de top van de Mount Everest naar de hoogvlaktes van Tibet! zeer indrukwekkende ervaring.  De hoogste bergtoppen liggen voor ons te pronken en laten zich graag fotograferen. Terugkeer naar de berghut en na een korte pauze transfer naar ons basiskamp. Avondeten op het basiskamp. Duur van deze bergtocht : 7-8  uur.

DAG 6 Donderdag ALPINE TOUR 3500 PLUS

Transfer naar het ‘Vergeten dal’ Valpelline. We lopen relaxed naar de berghut Crête Sèche op 2400 meter. Ook vandaag kunnen we ons goed voorbereiden voor deze laatste bergtop van de topbeklimming naar de Mont Gelé. We genieten van de indrukwekkende rotstorens in de omgeving van de hut. Hier laten we ons een biertje goed smaken! Ook dat is Retour: gezelligheid! Overnachting berghut. Duur : 2-3 uur

Dag 7 vrijdag  MONT GELÉ

De topbeklimming van de Mont Gelé is een prachtige bekroning van de week. De vallei Valpelline is omgeven door de meest ruige natuur met zeer steile bergwanden,. Zelden kom je tijdens de beklimmingen hier andere klimmers tegen. Dit is niet voor niets het ‘vergeten dal’ van de Alpen. Retour maakt de routes bijzonder! De rust komt je hier tegemoet en de finale beloning op de top is een terechte afsluiting van deze bijzonder enerverende Italiaanse bergtocht in Valle d’Aosta. duur: 6-7 uur. Terugkeer naar de berghut en na een korte pauze weer verder naar ons basiskamp.

Dag 8 zaterdag

Einde van deze indrukwekkende bergtocht en topbeklimmingen in de Gran Paradiso en Valle d’Aosta. Dit smaakt naar meer! Voorbereiding voor vertrek naar Nederland.

U kunt op het inschrijfformulier aangeven met de tochtcode : 3500P

Ik heb interesse in deze reis!