FAMILIE BERGTREKKING

VALLE D’AOSTA

Reiscode: MFAMT

Italiaanse gezinsreis in Valle d’Aosta door het natuurpark Gran Paradiso voor u en uw kinderen en een logisch vervolg op onze familieweek in Aosta. Weer een stapje verder het hooggebergte in. Deze familietocht in Valle d’Aosta brengt je naar de meest prachtige berggebieden van het natuurpark Gran Paradiso. Deze familie bergtrektocht is uitdagend en van een behoorlijk niveau. We bieden in deze Italiaanse familieweek een enerverende, gezinswandel- en klimweek. Dè mogelijkheid om het echte avontuur op te zoeken met mogelijke topbeklimmingen boven drieduizend meter. Deze familiebergtocht is uniek, originele routes in het spectaculaire natuurpark Gran Paradiso  Bergwandelervaring voor deze familietrekking is een pré.

Zwaarte:

Matig zwaar voor jong en oud. let wel enige wandel- en hoogte ervaring is zeker een pré.

60%

Datums

15-07 t/m 22-07
29-07 t/m 05-08
19-08 t/m 26-08

Basisprijs

€ 1685 op basis van 4 personen (tent)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Aosta Family Trekking : familietrektocht in het Natuurpark Gran Paradiso!

Natuurpark Gran Paradiso is het oudste natuurpark van Italië en met recht de trots van de Italianen. Met meer dan tienduizend steenbokken en berggemzen herbergt natuurpark Gran Paradiso een groot deel van deze majestueuse dieren in de Alpen. U staat zelf oog in oog met deze indrukwekkende steenbokken en berggemzen. En u bent verbluft wanneer deze klimacrobaten hun kunsten vertonen. Enerverende berglandschappen en veelzijdige natuur zijn kenmerkend voor het natuurpark Gran Paradiso. We zien prachtige meren en sneeuwvelden en uitgestrekte gletsjers. De deskundige begeleiding van Retour bezorgt u en de kinderen een week vol berggenietingen. Een familie bergtrektocht vol avontuur omschrijft deze gezinsweek het beste. Een bergtrektocht waar u niet direct alleen met uw gezin naar toe zou gaan.

We klimmen tijdens deze gezinsreis naar goed toegankelijke bergtoppen boven drieduizend meter. Constant voelt u zich beloond tijdens de sportieve inspanningen in de Gran Paradiso. We kijken uit over enorme gletsjers diep onder ons en in de verte lonkt de Gran Paradiso. Met zijn 4061 meter is het de hoogste berg van Italië. Tijdens deze gezinsreis door de bergen leren we het een en ander over het weer en  nemen we de juiste klim- en looptechnieken door. En als de weer- en/of terreinomstandigehden het toelaten kunnen we remtechnieken oefenen in de sneeuw. Kortom: een week waar ouders en kinderen later met een heerlijk gevoel op zullen terugkijken!

Dagindeling Mountain Family Trekking

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het basiskamp. U wordt ontvangen op het basiskamp van Retour en u ontvangt instructie en we bereiden ons voor voor de komende dagen. natuurlijk begeleidt met een heerlijke Italiaanse borrel.

Dag 2 zondag

Vanuit het Retour basiskamp rijden we (in een uurtje ) richting het Valle di Cogne. Dit is ons startpunt. Tijdens het eerste gedeelte van deze familietrektocht wandelen we een uurtje horizontaal en licht stijgend naar het einde van de vallei. Omgeven door enorme vaak verijsde bergwanden waant u zich al snel in een avonturenwereld. We winnen hoogte en lopen daarna door op hoogte naar de berghut Vittorio Sella op bijna 2600m. Overnachting in één van de gezelligste berghutten van de Alpen in het hart van het Italiaanse natuurpark Gran Paradiso. Duur: 5-6 uur.

Dag 3 maandag

Nu zitten we in het domein van de steenbokken en berggemzen. We vertrekken dan ook vroeg om ze bij het eerste licht te kunnen aanschouwen. Dan lopen we relaxed door naar de col Lauson op 3300 meter. Een geweldige scenery met even geweldige passages richting de col. Na de korte rustpauze op de col hebben we een behoorlijke afdaling voor de boeg naar ons basiskamp. Overnachting basiskamp. Duur : 6 uur

Dag 4 dinsdag
Met de auto rijden we nu naar Valgrisenche. Een relatief relaxte dag naar de berghut langs het azurblauw/groene water van het stuwmeer. In de omgeving van de berghut kunnen we nog wat op bergwandel avontuur gaan. Duur: 2-3 uur.
overnachting berghut.

Dag 5 woensdag

Vroeg na het ontbijt proberen we tijdens deze familiereis met zijn allen op tijd de col te bereiken. Zit er een mooi tempo in en hebben we nog wat energie over dan kunnen we een prachtige bergtop beklimmen op de grens met Italië en Frankrijk op 3334 meter. Wat een uitzicht over de vele gletsjers die diep onder ons liggen en natuurlijk op de hoogste berg van Italië. De Gran Paradiso (4061 meter). We dalen weer af naar de col en zakken over de col weer verder af naar het gletsjermeer Golettaz. Een sensationele Tibetaanse omgeving ! We vervolgen onze familie bergtrekking naar de indrukwekkend gelegen berghut Benevolo op 2283 meter. Hier overnachten we. Duur : 6 uur

Dag 6 donderdag

Vanuit de berghut lopen we nu richting col du Basei op 3100 meter. Omgeven door het hooggebergte van het natuurpark Gran Paradiso en de sensationele afmetingen van de gletsjers onder ons voelen we ons ware avonturiers.
Aangekomen op de col pauzeren we even en degene die nog genoeg energie over hebben kunnen meegaan de Punta Basei te beklimmen. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de week op bijna 3400 meter.
Daarna genieten we op de col nog verder van de verdiende pauze en het vergezicht. De afdaling naar de berghut Chivasso en wederom een prachtig uitzicht op de vele meren van Rosset en Nivolet. Deze berghut is gelegen bij een bergmeer. De uiterst vriendelijk en aparte huttenbeheerder is erg trots op zijn hut. Duur : 6-7 uur.

Dag 7 vrijdag

De laatste dag van deze familie bergwandeltocht in het natuurpark Gran Paradiso . We lopen over de lange hoogvlakte van het natuurpark Gran Paradiso en na ongeveer een half uur gaan we van het pad af en klimmen door de wildernis en van het pad af naar de Gran Collet tot ruim 2800 meter. Aangekomen op de col openbaart zich de Gran Paradiso in volle glorie en is een fantastische apotheose van deze geweldige wandelweek.
avondeten basiskamp of in Aosta stad.

Dag 8 zaterdag

Einde wandelweek en terugkeer naar Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!