FAMILIE BERGTREKKING VALLE D’AOSTA 2019-12-11T11:23:48+02:00

FAMILIE BERGTREKKING

VALLE D’AOSTA

Reiscode: MFAMT

INDIVIDUELE FAMILIEREIS VALLE D’AOSTA :
Deze familiereis is een bergtrekking door het natuurpark Gran Paradiso. U zult kunnen genieten van gevarieerde berglandschappen met goed aangegeven routes.
er zijn col passages over drieduizend meter. Overigens allen toegankelijk. Het is wenselijk dat men wel over enige berg wandelervaring beschikt. De lengte van de
dagtochten en het soms geaccidenteerde terrein vragen hier soms om. De Italiaanse berghutten zijn goed gezellig, hygiënisch en goed geoutilleerd. De beheerders
zijn vriendelijk en behulpzaam. Voor specifieke meer vrijblijvende gedetailleerde informatie kan men zich richten tot ons e-mail adres.

Reissom € 1995,- op basis van halfpension in pension en berghutten ( vier personen en zeven nachten)
( Let op : Reissom op basis van eigen tent € 1450,- )

Datum : i.o.o.

Voor meer informatie graag via : info@retourmountainadventure.nl of 0031 6 28620758.

Zwaarte:

Matig zwaar voor jong en oud. let wel enige wandel- en hoogte ervaring is zeker een pré.

60%

Basisprijs

€ 1995 op basis van half pension en berghutten (4 personen en zeven nachten)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Aosta Family Trekking : familietrektocht in het Natuurpark Gran Paradiso!

Natuurpark Gran Paradiso is het oudste natuurpark van Italië en met recht de trots van de Italianen. Met meer dan tienduizend steenbokken en berggemzen herbergt de Gran Paradiso een groot deel van deze dieren. U bent verbluft wanneer deze klimacrobaten hun kunsten vertonen. Enerverende berglandschappen en veelzijdige natuur zijn kenmerkend voor het natuurpark Gran Paradiso. We zien prachtige meren en sneeuwvelden en uitgestrekte gletsjers. De deskundige begeleiding van Retour bezorgt u en de kinderen een week vol berggenietingen. Een familie bergtrektocht vol avontuur omschrijft deze gezinsweek het beste. Een bergtrektocht waar u niet direct alleen met uw gezin naar toe zou gaan.

We klimmen bergtoppen boven drieduizend meter. Constant voelt u zich beloond tijdens de sportieve inspanningen in de Gran Paradiso. We kijken over enorme gletsjers. Tijdens deze gezinsreis door de bergen leren we het een en ander over het weer en oefenen we de juiste klim- en looptechnieken of remtechnieken oefenen in de sneeuw. Kortom: een week waar ouders en kinderen later met een heerlijk gevoel op zullen terugkijken!

Dagindeling Mountain Family Trekking

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het basiskamp. U wordt ontvangen en krijgt instructie op het basiskamp begeleidt met een heerlijke Italiaanse borrel.

Dag 2 zondag

Transfer het Valle di Cogne. Dit is ons startpunt. Tijdens het eerste gedeelte van deze familietrektocht wandelen we een uurtje horizontaal en licht stijgend naar het einde van de vallei. Omgeven door enorme vaak verijsde bergwanden waant u zich al snel in een avonturenwereld. We winnen hoogte en lopen daarna door op hoogte naar de berghut op bijna 2600m. Overnachting in één van de gezelligste berghutten van de Alpen in het hart van het Italiaanse natuurpark Gran Paradiso. Duur: 5-6 uur.

Dag 3 maandag

Het domein van de steenbokken en berggemzen. We vertrekken dan ook vroeg om ze bij het eerste licht te kunnen aanschouwen. Dan lopen we door naar de col Lop 3300 meter. Na de rustpauze op de col hebben we een behoorlijke afdaling voor de boeg naar ons basiskamp. Overnachting basiskamp. Duur : 6 uur

Dag 4 dinsdag

Transfer naar Valgrisenche. Een relatief relaxte dag naar de berghut In de omgeving van de berghut kunnen we nog wat op bergwandel avontuur gaan. Duur: 2-3 uur. Overnachting berghut.

Dag 5 woensdag

Vroeg na het ontbijt proberen we tijdens deze familiereis met zijn allen op tijd de col te bereiken. Zit er een mooi tempo in en hebben we nog wat energie over dan kunnen we een prachtige bergtop beklimmen op de grens met Italië en Frankrijk op 3334 meter. We dalen weer af de col en naar het gletsjermeer Golettaz. Een sensationele Tibetaanse omgeving ! We vervolgen onze familie bergtrekking naar de indrukwekkend gelegen berghut Benevolo op 2283 meter. Hier overnachten we. Duur : 6 uur

Dag 6 donderdag

Vanuit de berghut lopen we nu richting col du Basei op 3100 meter. Omgeven door het hooggebergte van het natuurpark Gran Paradiso en de sensationele afmetingen van de gletsjers onder ons voelen we ons ware avonturiers. Aangekomen op de col kunnen we nog een bergtop van ruim 3300 meter beklimmen. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de week op bijna 3400 meter.
Daarna genieten we op de col nog verder van de verdiende pauze en het vergezicht. De afdaling naar de volgende berghut is wederom prachtig met de vele meren en het unieke landschap. Duur : 6-7 uur.

Dag 7 vrijdag

De laatste dag van deze familie bergwandeltocht in het natuurpark Gran Paradiso. We lopen over de lange hoogvlakte van het natuurpark Gran Paradiso en na ongeveer een half uur gaan we van het pad af en klimmen door de wildernis en van het pad af naar een col tot ruim 2800 meter. Aangekomen op de col openbaart zich de Gran Paradiso in volle glorie. Een fantastische apotheose van deze geweldige wandelweek. Afdaling en avondeten basiskamp of in Aosta stad.

Dag 8 zaterdag

Einde wandelweek en terugkeer naar Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!