ABRUZZO, FOTOGRAFIE-BERGWANDELREIZEN ( zesdaagse reis ) 2018-03-28T21:44:31+02:00

Abruzzo fotografie berg-wandelreizen

(groepsreizen en individueel)

Reiscode: MABP

Spectaculaire natuur. berg-wandelreizen door landschappen van ongekende schoonheid en diversiteit. Abruzzo natuurparken gelden als een soort openluchtmuseum in Europa. Sleutelwoorden van deze fotografie wandelreis in de Abruzzo in Italië zijn : spektakel, diversiteit flora en fauna, mediterraan hooggebergte klimaat en genieten van het ‘bella vita’ in Italië. fotografie wandel- en natuurreis in de Abruzzo

Een waar mekka voor de natuurfotografie is de Abruzzo. Verbazingwekkende landschappen. Culturele Romaanse bouwwerken, ouder dan Rome. Retour laat u tijdens deze fotografiewandelreis enkele van Europa’s mooiste natuurlandschappen beleven. Beren en wolven zwerven rond in de Abruzzo natuurparken. Abruzzo, dè parel van Italië.

Zwaarte:

Licht, een gezonde wandelconditie voldoet

Datums

gewenste periode voorjaar  : maart /april 2018
gewenste periode najaar     :  oktober/november 2018

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Voor de individuele fotografiereis kunt u met Retour contact opnemen voor verdere informatie.

basisprijs groepsreizen

€ 895,- p.p.

De groepsreizen van Retour worden begeleid door Nederlandse instructeurs die het gebied op hun duimpje kennen.
Ook is het mogelijk dat door de grote van de groep of  de terreinomstandigheden we gebruik maken van een extra Italiaanse berggids die samen met Retour de reis tot een waar avontuur maakt.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

30%
Ik heb interesse in deze reis!

 Abruzzo fotografie wandelreis : Voor dag en dauw vertrekken om het mooiste licht te vangen in je lens!

Tijdens onze wandel- en fotografiereis bezoeken we natuurparken die u doet denken aan Tibet of Patagonie. Dichte wouden, enorme edelherten, zwervende Marsicaanse bruine beren en wolven. De door de UNESCO beschermde traboccho kustlijn. Abruzzo de typische spectaculaire Italiaanse landschappen. Het benadrukt de enorme diversiteit van de Abruzzo. Retour heeft de Abruzzo in haar armen gesloten. U zult ontdekken waarom.

Voor dag en dauw vertrekken we om het mooiste licht te vangen in onze lenzen. De Retour natuurfotografiereizen brengt u op de mooiste tijdstippen naar bijzondere locaties. Overnachtingen in bijzondere onderkomens biedt ons de mogelijkheid vergezichten, flora en fauna te fotograferen onder ideale condities. Kortom : Laat u inspireren voor deze wonderbaarlijke natuurfotografie wandelreis met Retour.

De mooiste periodes voor de fotografie-wandelreizen zijn in het voor- of najaar. De bergen met nog prachtige sneeuwvelden en ontluikende natuurpracht. Het najaar met de steeds mooiere lichtinvallen, schaduwwerkingen door de steeds lagere stand van de zon. De bergen kleuren rood en lijken in brand te staan. In het hart en het groene hart van Italië ervaart u snel waarom Retour de Abruzzo in haar armen heeft gesloten.

Dagindeling Abruzzo fotografie groepsreis

Dag 1 zaterdag

Aankomst op het vliegveld in Pescara of Rome. Je wordt opgehaald en transfer naar ons onderkomen voor deze wandelreis voor dag 1. We bespreken de komende dagen van deze natuurlijke wandel fotografie door de Abruzzo

Dag 2 zondag

Transfer naar een door UNESCO aangewezen visserskustlijn. Bijzondere bouwwerken op zee waar we kunnen lunchen. Daarna bezoek aan het Maiella nationaal park in de Abruzzo. Al fotograferend door de natuurpracht van dit hoge bergmassief. De typische ronde vormen zijn kenmerkend. Een unieke berg-/wandelbeleving. terugkeer naar ons hotel nabij Crecchio. Avondeten en overnachting hotel.

Dag 3 maandag

Transfer naar het natuurpark Gran Sasso en installeren in bergpension. Transfer naar het begin van de enorme hoogvlakte. Men waant zich in verre windstreken, zoals Tibet of Patagonië en per definitie spectaculair. Abruzzo, de verborgen natuurlijk schatkamer van Italië. Overnachting aan de voet van eeuwenoud kasteel op een prachtig gelegen bergtop. We maken een korte wandeling en klimmen naar een fotografisch panorama met zicht op de hoogste berg van de Apennijnen. Lunch op de Campo met een typisch Abruzzese gerecht. Daarna transfer over de Campo weer terug naar ons hotel en maken ons weer op voor een nieuwe spectaculaire zonsondergang. Avondeten en overnachting in ons onderkomen aan de voet van het kasteel.

Dag 4 dinsdag

Bij het eerste licht vertrekken we naar beroemde Hollywood locaties. We wanen ons hier even niet in Italië, meer Tibet. Een waar hoogtepunt binnen de spectaculaire natuur van de Abruzzo.

Dag 5 woensdag

Transfer naar het natuurpark Abruzzo. Rondwandeling door de oerbosen van het Abruzzo natuurpark. Hèt domein van de Marsicaanse bruine beer, edelherten en de wolf. Overnachting in een authentiek en preromaans dorpje aan de voet van de bergwouden.

Dag 6 donderdag

Transfer naar een spotting locatie van beren. Afhankelijk van de tochtduur bezoeken we nog de Camosciara. Het strengst bewaakte natuurreservaat van Europa. Na deze unieke ervaring, transfer naar het vliegveld en einde van een bijzondere fotografie week in de Abruzzo.

Ik heb interesse in deze reis!

De groepsreizen van Retour worden begeleid door Nederlandse instucteurs die het gebied op hun duimpje kennen.
Ook is het mogelijk dat door de grote van de groep of terreinomstandigheden we gebruik maken van een extra Italiaanse berggids die samen met Retour de reis tot een waar avontuur maakt.

Overige informatie

Om optimaal te genieten van deze natuurfotografie week is het vanzelfsprekend dat uitstekende camera’s van belang zijn om diverse soorten film en/of fotomomenten vast te leggen. Macrofotografie is ook een belangrijk onderdeel tijdens deze week. Enige ervaring in fotografie is niet direct noodzakelijk maar natuurlijk wel prettig voor goede resultaten. Heeft u een statief, neem deze dan mee voor stabiele beeldopnames. Een klein zitstoeltje of een zacht zitkussentje verhoogd het persoonlijke comfort tijden de opnames.

Wat dien je mee te nemen tijdens de tocht

Goede wandelschoenen type B-C categorie, een rugzak tot 45 liter zal uitstekend voldoen voor camera & accessoires , wat eten en extra regenkleding ed. zonnebril, handschoenen etc. zie paklijst.

WhatsApp WhatsApp ons!