Abruzzo fotografie berg-wandelreizen

(groepsreizen en individueel)

Reiscode: MABP

Spectaculaire natuur. berg-wandelreizen door landschappen van ongekende schoonheid en diversiteit. Abruzzo natuurparken gelden als een soort openluchtmuseum in Europa. Sleutelwoorden van deze fotografie wandelreis in de Abruzzo in Italië zijn : spektakel, diversiteit flora en fauna, mediterraan hooggebergte klimaat en genieten van het ‘bella vita’ in Italië. fotografie wandel- en natuurreis in de Abruzzo

Een waar mekka voor de natuurfotografie is de Abruzzo. Verbazingwekkende landschappen. Culturele Romaanse bouwwerken, ouder dan Rome. Retour laat u tijdens deze fotografiewandelreis enkele van Europa’s mooiste natuurlandschappen beleven. Beren en wolven zwerven rond in de Abruzzo natuurparken. Abruzzo, dè parel van Italië.

Zwaarte:

Licht, een gezonde wandelconditie voldoet

Datums

gewenste periode voorjaar  : maart /april 2017
gewenste periode najaar     :  oktober/november 2017

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Voor de individuele fotografiereis kunt u met Retour contact opnemen voor verdere informatie.

basisprijs groepsreizen

€ 895,- p.p.

De groepsreizen van Retour worden begeleid door Nederlandse instructeurs die het gebied op hun duimpje kennen.
Ook is het mogelijk dat door de grote van de groep of  de terreinomstandigheden we gebruik maken van een extra Italiaanse berggids die samen met Retour de reis tot een waar avontuur maakt.

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

30%
Ik heb interesse in deze reis!

 Abruzzo fotografie wandelreis : Voor dag en dauw vertrekken om het mooiste licht te vangen in je lens!

Tijdens onze wandel- en fotografiereis bezoeken we natuurparken die u doet denken aan Tibet of Patagonie. Dichte wouden, enorme edelherten, zwervende Marsicaanse bruine beren en wolven. De door de UNESCO beschermde traboccho kustlijn. Abruzzo de typische spectaculaire Italiaanse landschappen. Het benadrukt de enorme diversiteit van de Abruzzo. Retour heeft de Abruzzo in haar armen gesloten. U zult ontdekken waarom.

Voor dag en dauw vertrekken we om het mooiste licht te vangen in onze lenzen. De Retour natuurfotografiereizen brengt u op de mooiste tijdstippen naar bijzondere locaties. Overnachtingen in bijzondere onderkomens biedt ons de mogelijkheid vergezichten, flora en fauna te fotograferen onder ideale condities. Kortom : Laat u inspireren voor deze wonderbaarlijke natuurfotografie wandelreis met Retour.

De mooiste periodes voor de fotografie-wandelreizen zijn in het voor- of najaar. De bergen met nog prachtige sneeuwvelden en ontluikende natuurpracht. Het najaar met de steeds mooiere lichtinvallen, schaduwwerkingen door de steeds lagere stand van de zon. De bergen kleuren rood en lijken in brand te staan. In het hart en het groene hart van Italië ervaart u snel waarom Retour de Abruzzo in haar armen heeft gesloten.

Dagindeling Abruzzo fotografie groepsreis

Dag 1

Aankomst op het vliegveld in Pescara of Rome. U wordt in de Abruzzo opgehaald en hebben we een transfer naar ons eerste onderkomen voor deze wandelreis nabij het oude plaatsje Crecchio. Overnachting in een geweldige originele Italiaanse ambiance. In het kort bespreken we de komende dagen van deze natuurlijke fotografie- en wandelreis door de overweldigende Abruzzo

Dag 2 zondag

Vroeg in de morgen transfer naar de Trabocchi coast. Een door UNESCO aangewezen visserskustlijn. Het vroege licht, dat uit zee oprijst, ervaart men vanaf deze bijzondere bouwwerken op zee. We nuttigen op een Traboccho een lichte lunch. Daarna rijden we naar het Maiella nationaal park in de Abruzzo. Op een hoogte van ruim 2200 meter wandelen we al fotograferend door de natuurpracht van dit machtige een hoge bergmassief. Prachtige en typische ronde vormen zijn kenmerkend voor de Maiella bergen.. Na deze unieke bergwandelbeleving met zeer weidse uitzichten, lage begroeiing en vele foto’s verder rijden we weer terug naar ons hotel in Crecchio. We bekijken onder het genot van een heerlijk Italiaans glas wijn de resultaten van de dag. Avondeten en overnachting hotel.

Dag 3

In ruim een uur rijden we naar het natuurpark Gran Sasso e Monti della Lagha. We installeren ons eerst in het sensationeel gelegen onderkomen nabij de meest indrukwekkende hoogvlakte in Europa. Daarna rijden we naar het begin van deze enorme hoogvlakte Campo di Impératore. Men waant zich hier in aan verre landen zoals Tibet of Patagonië en onder alle (weer-)omstandigheden spectaculair te noemen.  Abruzzo onbekend en daardoor onbemind. Dit is de verborgen natuurlijk schatkamer van Italië. We ondernemen hier een prachtige indrukwekkende wandeltocht. Overnachting aan de voet van eeuwenoud kasteel op een prachtig gelegen bergtop. Een sprookjesachtige omgeving met een dito zonsondergang en zonsopkomst. We maken een korte wandeling en klimmen naar een fotografisch panorama met zicht op de hoogste berg van de Apennijnen. De bijna drieduizend meter hoge Gran Sasso. We lunchen op de Campo een typisch Abruzzo gerecht. Na weer een wandeling over de Campo Impératore rijden we geleidelijk weer terug naar ons hotel en maken ons weer op voor een nieuwe spectaculaire zonsondergang. Avondeten en overnachting in ons onderkomen aan de voet van het kasteel. We worden hier steeds in de tijd teruggeworpen.

Dag 4 dinsdag

Bij het eerste licht vertrekken we naar de westelijke Campo di Impératore. Een ware filmset van Hollywood grandeur. Reeds vele beroemde films zijn opgenomen op de Campo Impératore. De hoogvlakte meet dertig kilometer in lengte. We wanen ons hier even niet in Italië, meer Tibet. Een waar hoogtepunt van de spectaculaire natuur in de Abruzzo. We klimmen en wandelen op de Campo naar de mooiste plekken voor vergezichten. Na een dag en een heerlijke lunch met transfer naar ons hotel Evaluatie van deze bijzondere opgedane ervaringen en een overheerlijk Italiaans avondeten en dito wijnen.

Dag 5 woensdag

Transfer naar het natuurpark Abruzzo. Rondwandeling door de dichtbeboste oerbosen van het Abruzzo natuurpark. Dit is hèt domein van de Marsicaanse bruine beer, grote edelherten en de wolf. Overnachting in een authentiek en preromaans dorpje aan de voet van de bergwouden. s’-Avonds horen we oergeluiden uit de nabij  gelegen bergwouden neerdalen. Avondeten en overnachting in ons intieme berghotel.

Dag 6 donderdag

Nog donker transfer naar een spotting locatie van beren. Net na zonsopkomst vertonen beren zich hier regelmatig. Met verrekijker in de aanslag wachten we met spanning af. Afhankelijk van de terugreis en het tijdstip hiervan rijden we terug naar het vliegveld of maken we ons nog op voor een prachtige wandeling in de Camosciara. Het strengst bewaakte natuurreservaat van Europa. Zelfs de parkwachters mogen niet in de buurt van het wildlife komen. Sommigen beren hebben nog nooit mensen ontmoet. Na deze unieke ervaringen in het natuurpark Abruzzo is er de transfer naar het vliegveld en einde van een bijzondere fotografie week in de Abruzzo.

Ik heb interesse in deze reis!

De groepsreizen van Retour worden begeleid door Nederlandse instucteurs die het gebied op hun duimpje kennen.
Ook is het mogelijk dat door de grote van de groep of  de terreinomstandigheden we gebruik maken van een extra Italiaanse berggids die samen met Retour de reis tot een waar avontuur maakt.

Overige informatie

Om optimaal te genieten van deze natuurfotografie week is het vanzelfsprekend dat uitstekende camera’s van belang zijn om diverse soorten film en/of fotomomenten vast te leggen. Macrofotografie is ook een belangrijk onderdeel tijdens deze week. Enige ervaring in fotografie is niet direct noodzakelijk maar natuurlijk wel prettig voor goede resultaten. Heeft u een statief, neem deze dan mee voor stabiele beeldopnames. Een klein zitstoeltje of een zacht zitkussentje verhoogd het persoonlijke comfort tijden de opnames.

Wat dien je mee te nemen tijdens de tocht

Goede wandelschoenen type B-C categorie, een rugzak tot 45 liter zal uitstekend voldoen voor camera & accessoires , wat eten en extra regenkleding ed. zonnebril, handschoenen etc. zie paklijst.