FAMILIEWEEK, AOSTA 2017-10-30T21:10:29+00:00

FAMILIEWEEK, AOSTA

Onze Familieweken in Aosta zijn al jaren een begrip. Onze gezinsreizen zijn actieve gezinsvakanties in het hartje van het natuurpark Gran Paradiso. Geschikt voor gezinnen met kinderen in alle leeftijdscategorieën vanaf 7-8 jaar. We hebben verschillende bergprogramma’s tijdens deze actieve familie of gezinsvakanties. We genieten van de eindeloze schoonheid van de natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic. We bezoeken twee natuurparken en maken kennis met de enorme unieke verscheidenheid van flora en fauna. Wilt u de kunsten van een steenbok aanschouwen in hun eigen habitat? Retour weet ze te vinden. De steenbok, het symbool van de Gran Paradiso. Het natuurpark Mont Avic wordt ook wel het ‘Canada van de Alpen’ genoemd.

De Retour familieweken zijn actieve gezinsvakanties in de prachtige Italiaanse natuurparken van Valle d’Aosta.
Gezinsreizen voor alle leeftijden en ook een familietrekking door   nationaal parken Gran Paradiso en Mont Avic. De familietrekking is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 7-8 jaar. Vaak is het zo dat gezinnen na de familieweek vervolgens de familietrekking doen. Dè logische stap verder. Belangrijk is dat men de kinderen blijft boeien tijdens deze weken met diverse activiteiten en diverse natuur. Retour is uw gids!

Zwaarte:

Voor de kinderen licht tot matig zwaar. Enige wandel- en hoogte ervaring is een pré.

40%

Datums

Basisprijs

Vanaf 1295 ,- op basis van 4 personen

Reis is op basis van 4 personen, tent, half pension.

Wij hebben interesse in deze reis!

Aosta Familieweek in de Italiaanse Alpen , Gran Paradiso & Mont Avic

FAMILIEWEEK AOSTA

Reiscode: FAMA

Familie wandelweek in de natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic. Een relaxte familie bergweek vol avontuur voor jong en oud. leeftijd : kinderen vanaf ongeveer 7-8 jaar. Bergwandelervaring is een pré.

Kinderen met ouder(s) beleven heerlijke bergavonturen in het Italiaanse Valle d’Aosta.
Wandelen in de prachtige natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic. Rotspartijen, watervallen en meertjes. Tijdens het wandelen kom je dichtbij kuddes steenbokken met enorme horens tegen. In de steile rotswanden zie je berggemzen. Op bergweiden vind je bergmarmotten. Nieuwsgierig kijken ze je aan. Ze letten heel goed op want er kan een arend of een vos opduiken.

Enkele van de activiteiten voor de kinderen : Klimmen tegen de rotsen. Dammen bouwen in de rivier. Met de ouders bezoeken we een wijnproeverij met typisch Italiaanse gerechten en sfeer. De familieweek bestaat uit onvergetelijke bergervaringen voor jong en oud: gezellige berghutten, prachtige uitzichten. Of wat dacht u van raften over een snelstromende rivier?

Dagindeling Mountain Family Aosta

Dag 1 zaterdag

Aankomst, ontvangst en instructie voor de komende week door het Retour team.

Dag 2 zondag

We lopen naar en over de grootste hoogvlakte van het natuurpark Gran Paradiso. Langs een meanderende rivier met vele forellen en andere dieren. We gaan wat klim- en touwtechnieken doornemen en spelenderwijs op een rots oefenen. Daarna klimmen we, indien de omstandigheden het toelaten, naar een col op 2800 meter met een prachtig zicht op de Gran Paradiso. Dan weer terugkeer naar basiskamp. Avondeten op het basiskamp en overnachting.

Dag 3 maandag

Transfer richting het natuurpark Mont Avic, ook wel `het Canada van de Alpen’ genoemd met haar prachtige meren en boomformaties. Een heerlijke genietdag tijdens deze familietrekking. Een frisse duik onder watervallen is een must. We lopen naar een berghut op 2200 meter. Deze hut ligt in een betoverend landschap. Bij aankomst genieten we van een heerlijk biertje of een glas wijn van de omgeving. Avondeten en overnachting.

Dag 4 dinsdag

Vertrek voor een rondwandeling door het natuurpark. Een werkelijk prachtige wandelroute. aangekomen bij de auto transfer naar Aosta voor de wijnproeverij en rafting. Dan weer door naar ons basiskamp en overnachting.

Dag 5 woensdag

In de loop van de dag organiseren we een canyoing in een mooie rivierkloof. Ook het adventure park beneden in de vallei is mogelijk. Na al deze avonturen avondeten in het gezellige stadje Aosta.

Dag 6 donderdag

We bezoeken vandaag één van het oudste bouwwerk van de Romeinen: Na dit korte bezoek rijden we door naar de indrukwekkende trapezium watervallen van Lillaz. In de loop van de middag de wandelbergtocht naar de op een hoogte van 2585 meter. Deze hut staat bekend als één van de gezelligste berghut in Valle d’Aosta. Dit is hèt domein van steenbok en de berggems in het natuurpark Gran Paradiso. We overnachten in de berghut Vittorio Sella ( klim naar de hut 2-3 uur).

Dag 7 vrijdag

Na het ontbijt lopen we in een doolhof van rotspartijen op zoek naar avontuur, steenbokken en berggemzen. In een traverserende route dalen we langzaam verder af naar het einde van de vallei. Daarna lopen we vrijwel horizontaal weer terug naar de auto. Terugkeer basiskamp. Einde van een heerlijke familieweek en s-‘avonds gaan we weer lekker uit eten. (5-6 uur).

Dag 8 zaterdag

Einde van de familie week. Goed ontbijten en terugkeer naar huis.

Retour gaat uit van het basisprogramma maar er is natuurlijk ruimte om aan individuele wensen te voldoen. De activiteiten, zoals rafting, adventure park, het maken van een mogelijke helikopter rondvlucht over de gletsjers zijn buiten beschouwing gelaten in de prijs. Daar het niet zeker is dat deze activiteiten door weer- en/of terreinomstandigheden doorgang kunnen vinden.

Voor de onderdelen van dit programma wilt Retour geen verplichtingen t.a.v. deze activiteiten opleggen. Er is ruimte voor eigen initiatief , indien gewenst. Ook dit is Retour!
belangrijk : Het blijft altijd  de verantwoording van de ouders om te bepalen of kinderen jonger dan 7 jaar of zelfs de gestelde leeftijdscategorie van 7-8 jaar in staat kunnen zijn om in groepsverband bergwandelingen kunnen voltooien van 2-4 uur. Retour kan in deze geen enkele verantwoording op zich nemen indien één van de kinderen hier niet aan kan voldoen.

Wij hebben interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!