FAMILIEWEEK, AOSTA 2019-12-11T11:27:58+02:00

FAMILIEWEEK, AOSTA

VALLE D’AOSTA

Reiscode: FWVA

FAMILIEWEEK VALLE D’AOSTA:

Onze begeleide familieweek Aosta is al jarenlang een grote succesformule. Het programma bestaat uit twee tweedaagse trekkingstochten met optionele
activiteiten als dry-canyoing, rafting of adventure park. We begeven ons in het overweldigende Italiaanse natuurpark Gran Paradiso en dit biedt uitstekende mogelijkheden om deze Italiaanse familieweek tot een geweldig ervaring te maken. Wilt u met uw gezin aan de zonnige zijde van de Alpen deze ervaringen beleven? U verblijft in een pension met aangrenzend een camping. Wilt u echter gebruik maken van een tent van Retour of uw eigen tent dan is dat mogelijk. Een vanzelfsprekende korting volgt dan op de reissom. Families keren regelmatig terug om de Italiaanse gezelligheid, Italiaanse culinaire lekkernijen of een wijnproeverij voor de ouders weer te beleven. Kortom: Een familieweek om niet te vergeten!

Reissom € 1625,- op basis van halfpension in pension en berghutten ( vier personen en zeven nachten)
( Let op : Reissom op basis van eigen tent € 1325,- )

Datum : 18 juli t/m 25 juli 2020 en 01 aug t/m 08 augustus 2020

Voor meer informatie graag via : info@retourmountainadventure.nl of 0031 6 28620758.

Zwaarte:

Voor de kinderen licht tot matig zwaar. Enige wandel- en hoogte ervaring is een pré.

40%

Datums

18 juli  t/m 25 juli 2020 en 01 aug t/m 08 augustus 2020

Basisprijs

Vanaf € 1695 ,- op basis van half pension en berghutten (vier personen en zeven nachten)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Wij hebben interesse in deze reis!

Aosta Familieweek in de Italiaanse Alpen , Gran Paradiso & Mont Avic

FAMILIEWEEK AOSTA

Reiscode: FAMA

Familie wandelweek in de natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic. Een relaxte familie bergweek vol avontuur voor jong en oud. leeftijd : kinderen vanaf ongeveer 7-8 jaar. Bergwandelervaring is een pré.

Kinderen met ouder(s) beleven heerlijke bergavonturen in het Italiaanse Valle d’Aosta.
Wandelen in de prachtige natuurparken Gran Paradiso en Mont Avic. Rotspartijen, watervallen en meertjes. Tijdens het wandelen kom je dichtbij kuddes steenbokken met enorme horens tegen. In de steile rotswanden zie je berggemzen. Op bergweiden vind je bergmarmotten. Nieuwsgierig kijken ze je aan. Ze letten heel goed op want er kan een arend of een vos opduiken.

Enkele van de activiteiten voor de kinderen : Klimmen tegen de rotsen. Dammen bouwen in de rivier. Met de ouders bezoeken we een wijnproeverij met typisch Italiaanse gerechten en sfeer. De familieweek bestaat uit onvergetelijke bergervaringen voor jong en oud: gezellige berghutten, prachtige uitzichten. Of wat dacht u van raften over een snelstromende rivier?

Dagindeling Mountain Family Aosta

Dag 1 zaterdag

Aankomst, ontvangst en instructie voor de komende week door het Retour team.

Dag 2 zondag

We lopen naar en over de grootste hoogvlakte van het natuurpark Gran Paradiso. Langs een meanderende rivier met vele forellen en andere dieren. We gaan wat klim- en touwtechnieken doornemen en spelenderwijs op een rots oefenen. Daarna klimmen we, indien de omstandigheden het toelaten, naar een col op 2800 meter met een prachtig zicht op de Gran Paradiso. Dan weer terugkeer naar basiskamp. Avondeten op het basiskamp en overnachting.

Dag 3 maandag

Transfer richting het natuurpark Mont Avic, ook wel `het Canada van de Alpen’ genoemd met haar prachtige meren en boomformaties. Een heerlijke genietdag tijdens deze familietrekking. Een frisse duik onder watervallen is een must. We lopen naar een berghut op 2200 meter. Deze hut ligt in een betoverend landschap. Bij aankomst genieten we van een heerlijk biertje of een glas wijn van de omgeving. Avondeten en overnachting.

Dag 4 dinsdag

Vertrek voor een rondwandeling door het natuurpark. Een werkelijk prachtige wandelroute. aangekomen bij de auto transfer naar Aosta voor de wijnproeverij en rafting. Dan weer door naar ons basiskamp en overnachting.

Dag 5 woensdag

In de loop van de dag organiseren we een canyoing in een mooie rivierkloof. Ook het adventure park beneden in de vallei is mogelijk. Na al deze avonturen avondeten in het gezellige stadje Aosta.

Dag 6 donderdag

We bezoeken vandaag één van het oudste bouwwerk van de Romeinen: Na dit korte bezoek rijden we door naar de indrukwekkende trapezium watervallen van Lillaz. In de loop van de middag de wandelbergtocht naar de op een hoogte van 2585 meter. Deze hut staat bekend als één van de gezelligste berghut in Valle d’Aosta. Dit is hèt domein van steenbok en de berggems in het natuurpark Gran Paradiso. We overnachten in de berghut Vittorio Sella ( klim naar de hut 2-3 uur).

Dag 7 vrijdag

Na het ontbijt lopen we in een doolhof van rotspartijen op zoek naar avontuur, steenbokken en berggemzen. In een traverserende route dalen we langzaam verder af naar het einde van de vallei. Daarna lopen we vrijwel horizontaal weer terug naar de auto. Terugkeer basiskamp. Einde van een heerlijke familieweek en s-‘avonds gaan we weer lekker uit eten. (5-6 uur).

Dag 8 zaterdag

Einde van de familie week. Goed ontbijten en terugkeer naar huis.

Retour gaat uit van het basisprogramma maar er is natuurlijk ruimte om aan individuele wensen te voldoen. De activiteiten, zoals rafting, adventure park, het maken van een mogelijke helikopter rondvlucht over de gletsjers zijn buiten beschouwing gelaten in de prijs. Daar het niet zeker is dat deze activiteiten door weer- en/of terreinomstandigheden doorgang kunnen vinden.

Voor de onderdelen van dit programma wilt Retour geen verplichtingen t.a.v. deze activiteiten opleggen. Er is ruimte voor eigen initiatief , indien gewenst. Ook dit is Retour!
belangrijk : Het blijft altijd  de verantwoording van de ouders om te bepalen of kinderen jonger dan 7 jaar of zelfs de gestelde leeftijdscategorie van 7-8 jaar in staat kunnen zijn om in groepsverband bergwandelingen kunnen voltooien van 2-4 uur. Retour kan in deze geen enkele verantwoording op zich nemen indien één van de kinderen hier niet aan kan voldoen.

Wij hebben interesse in deze reis!
WhatsApp WhatsApp ons!