Aosta bergfotografie

Reiscode: MAP

Een uniek concept van optimaal genieten in een overweldigende natuur.

De mooiste bergtochten in de natuurparken van Valle d’Aosta. natuurparken Mont Avic en Gran Paradiso. Samen met de kennis van Retour in deze natuurparken begeven we ons naar de meest meeslepende berglocaties. Flora en fauna zijn door bijna honderd jaar parkbeheer uniek te noemen. Deze fotografiereizen in Valle d’Aosta zijn bijzonder door authentieke natuur. Voor de Alpen uniek. Romaanse cultuurobjecten passeren de revue.

Zwaarte:

Licht tot matig. Een goede conditie en bergwandelervaring is wel gewenst.

30%

Datums

03-06 t/m 10-06
26-08 t/m 02-09

Andere data in onderling overleg.

basisprijs groepsreizen

€ 775,- p.p. (tent)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Aosta Photography : natuur fotografieweek door de prachtige verlaten valleien van de Gran Paradiso en Mont Avic!

De enorme kennis van Retour van deze parken is veelzeggend. Op zoek naar de ongerepte natuur van veelzijdige flora fauna en spectaculaire vergezichten. Na bijna honderd jaar parkbeheer heeft in het natuurpark Gran Paradiso de tijd stilgestaan. Uniek voor de Alpen. Retour leidt u naar de meest bijzondere highlights van deze Italiaanse natuurparken in Valle d’Aosta. Aostastad wordt ook het `Rome van Noorden’ genoemd. De eerste Romaanse bouwwerken voor de geboorte van Rome zelf waren in Valle d’Aosta al een feit. Ook aandacht hiervoor tijdens deze geweldige fotografiereis.

Tijdens deze wandel- en fotografieweek lopen we door de prachtigste en verlaten valleien van de natuurparken. Voor dag en dauw opstaan en genieten van het ochtendlicht.Indien de hutten open zijn kunnen we vanuit de berghut de hoogte in en genieten van weergaloze vergezichten over de vele alpentoppen.

De beste periodes voor deze natuurfotografiereizen zijn voornamelijk in het voorjaar en het najaar. De lage stand van de zon creëert een zachter licht en erg mooie schaduw/licht werkingen. De smeltende sneeuwvelden in het voorjaar en de ontluikende flora kleuren. In het najaar zien we de daling van de sneeuwgrens. Onder het genot van een heerlijk glas wijn kunnen we de ervaringen en de resultaten van iedere dag doornemen.

Dagindeling Aosta bergfotografie reis

Dag 1 zaterdag

Aankomst op ons basiskamp camping/hotel Grivola , Valsavarenche. Ontvangst en bespreking van de fotografiereis in Aosta van de komende week. We zitten in Italië en dat betekent dat we altijd een heerlijk wijntje klaar hebben staan voor iedereen. s’- Avonds gaan we uit eten en de voorpret is reeds begonnen.

Dag 2 zondag

Bij het eerste licht vertrekken we naar de hoogvlakte Nivolet in het hart van het natuurpark Gran Paradiso. Met zijn acht kilometer lengte is dit de grootste hoogvlakte in Valle d’Aosta. Een bijzondere plek en vooral geschikt voor prachtige fotografische momenten door rijke flora van het park Gran Paradiso in het voorjaar. Terugkeer naar ons basiskamp hotel. Avondeten en overnachting.

Dag 3 maandag

Dag 3 maandag : We rijden we in een uurtje naar een andere vallei in het natuurpark Gran Paradiso. We bezoeken we een aquaduct boven een ravijn. Één van de oudste Romeinse bouwwerken. Dan rijden we door naar Lillaz en fotograferen we de mooie trapezium watervallen van Lillaz. Een sensationele fotografische locatie. Na dit bezoek weer door naar de vallei Valnonthey en vertrekken we naar de berghut Vittorio Sella. Één van de oude koninklijke bolwerken in de Gran Paradiso  Overnachting berghut. Ook hier genieten we van de Italiaanse geneugten van het leven.

Dag 4 dinsdag

Met hoofdlamp vertrekken we voor dag en dauw en lopen het eerste licht tegemoet. Een betoverend landschap tijdens de zonsopkomst en de prachtige silhouetten van de Gran Paradiso Alpen. Na deze prachtige momenten nuttigen we de lunch in de berghut Vittorio Sella en dalen we weer af naar de auto en ons basiskamp. We bezoeken een wijnproeverij in Aosta en avondeten in het gezellige Italiaanse stadje Aosta. Een pittoreske omgeving met enkele van de eerste Romeinse bouwwerken.

Dag 5 woensdag

na 1,5 uur rijden arriveren we in het natuurpark Mont Avic. Ook dit park wordt als een unicum beschouwd in de Alpen. Dit verlaten, afgelegen, onbekende en tevens niet te grote natuurpark heeft een eigen microklimaat en daardoor een unieke vegetatie. Een levend spel van licht, wolken en natuur. Één van de nog weinige echt originele berghutten met een echte originele berghutsfeer. Vroegere tijden herleven. Deze omgeving zal u fotografisch verbazen. Retour brengt u dan ook op plaatsen waar weinigen komen. Na deze enerverende wandeltocht genieten we op Italiaanse wijze van de zonsondergang. Avondeten en overnachting berghut.

Dag 6 donderdag

Vroeg genieten we direct van al de natuurpracht om ons heen en de geplande dagtocht in het park Mont Avic. Na een aantal uren in bizarre natuur en prachtig gekozen routes lunchen we in de hut bij terugkeer. Daarna wandelen we weer terug naar de auto. Avondeten in Aosta en einde van een zeer speciale fotografische bergweek.
duur : 4-5 uur

Dag 7 vrijdag

Einde fotografiereis en terugkeer Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!

Gewenste en meest geschikte periode

Voorjaar en najaar september/oktober.

Belangrijk: In het hoogseizoen is er een meerprijs van € 140,- per boeking per persoon. Dit omdat er dan geen basiskamp is en we overnachten in pensionaccomodaties.

Overige informatie

Om optimaal te genieten van deze natuurfotografie week is het vanzelfsprekend dat uitstekende camera’s van belang zijn om diverse soorten film en/of fotomomenten vast te leggen. Macrofotografie is ook een belangrijk onderdeel tijdens deze week. Enige ervaring in fotografie is niet direct noodzakelijk maar natuurlijk wel prettig voor goede resultaten. Heeft u een statief, neem deze dan mee voor stabiele beeldopnames. Een klein zitstoeltje of een zacht zitkussentje verhoogd het persoonlijke comfort tijden de opnames.

Wat dien je mee te nemen tijdens de tocht

Goede wandelschoenen type B-C categorie, een rugzak tot 45 liter zal uitstekend voldoen voor camera & accessoires , wat eten en extra regenkleding ed. zonnebril, handschoenen etc. zie paklijst.