AOSTA BERGFOTOGRAFIE REIZEN ( groepsreizen & individueel ) 2017-10-24T14:48:22+02:00

Aosta bergfotografie

Reiscode: MAP

Een uniek concept van optimaal genieten in een overweldigende natuur.

De mooiste bergtochten in de natuurparken van Valle d’Aosta. Natuurparken Mont Avic en Gran Paradiso. Samen met de kennis van Retour van deze natuurparken begeven we ons naar de meest meeslepende berglocaties. Flora en fauna zijn door bijna honderd jaar parkbeheer uniek te noemen. Deze fotografiereizen in Valle d’Aosta zijn bijzonder door authentieke natuur. Voor de Alpen uniek. Romaanse cultuurobjecten passeren de revue.

Zwaarte:

Licht tot matig. Een goede conditie en bergwandelervaring is wel gewenst.

30%

Datums

Andere data in onderling overleg.

basisprijs groepsreizen

€ 775,- p.p. (tent)

Wat is er (niet) inbegrepen bij deze reis?

Ik heb interesse in deze reis!

Mountain Aosta Photography : natuur fotografieweek door de prachtige verlaten valleien van de Gran Paradiso en Mont Avic!

De enorme kennis van Retour van deze parken is veelzeggend. Op zoek naar de ongerepte natuur van veelzijdige flora fauna en spectaculaire vergezichten. Na bijna honderd jaar parkbeheer heeft in het natuurpark Gran Paradiso de tijd stilgestaan. Uniek voor de Alpen. Retour leidt u naar de meest bijzondere highlights van deze Italiaanse natuurparken in Valle d’Aosta. Aostastad wordt ook het `Rome van Noorden’ genoemd. De eerste Romaanse bouwwerken voor de geboorte van Rome zelf waren in Valle d’Aosta al een feit. Ook aandacht hiervoor tijdens deze geweldige fotografiereis.

Tijdens deze wandel- en fotografieweek lopen we door de prachtigste en verlaten valleien van de natuurparken. Voor dag en dauw opstaan en genieten van het ochtendlicht.Indien de hutten open zijn kunnen we vanuit de berghut de hoogte in en genieten van weergaloze vergezichten over de vele alpentoppen.

De mooiste periodes voor deze natuurfotografiereizen zijn het voor- en najaar. De lage stand van de zon creëert een zachter licht en erg mooie schaduw/licht werking. De smeltende sneeuwvelden in het voorjaar en de ontluikende flora kleuren. In het najaar zien we de daling van de sneeuwgrens. Onder het genot van een heerlijk glas wijn bekijken we de gemaakte foto’s.

Dagindeling Aosta bergfotografie reis

Dag 1 zaterdag

Aankomst basiskamp camping/hotel Grivola , Valsavarenche. Ontvangst en bespreking van de fotografiereis.

Dag 2 zondag

Transfer naar de hoogvlakte in het hart van het natuurpark Gran Paradiso. Met acht kilometer lengte, de grootste hoogvlakte in Valle d’Aosta. Zeer geschikt voor prachtige fotografische momenten. Er is een rijke flora van het park Gran Paradiso in het voorjaar. Terugkeer naar ons basiskamp/pension. Avondeten en overnachting.

Dag 3 maandag

Dag 3 maandag : Transfer naar parallel dal in het natuurpark Gran Paradiso. Bezoek oudste Romaans aquaduct boven een ravijn. Één van de oudste Romeinse bouwwerken. Dan rijden we door naar Lillaz en fotograferen we de sensationele trapezium watervallen in deze vallei. Transfer naar startpunt berghuttocht door naar de vallei Valnonthey en vertrekken we naar de berghut. Één van de oude koninklijke bolwerken in de Gran Paradiso  Overnachting berghut. Ook hier genieten we van de Italiaanse geneugten.

Dag 4 dinsdag

Voor dag en dauw en lopen we met koplamp het eerste licht tegemoet. Een betoverend landschap tijdens de zonsopkomst en de prachtige silhouetten van de Gran Paradiso Alpen. Na deze prachtige momenten nuttigen we de lunch in de hut en dalen we weer af vnaar de auto en ons basiskamp. We bezoeken een wijnproeverij in Aosta en avondeten in het gezellige Italiaanse stadje Aosta. Een pittoreske omgeving met enkele van de eerste Romeinse bouwwerken.

Dag 5 woensdag

na 1,5 uur rijden arriveren we in het natuurpark Mont Avic. Ook dit park wordt als een unicum beschouwd in de Alpen. Dit verlaten, afgelegen, onbekende natuurpark heeft een eigen microklimaat met een unieke vegetatie. Eén van de originele berghutten en de echte originele berghutsfeer. oude tijden herleven. Deze omgeving zal je fotografisch verbazen. Retour brengt je dan ook op plaatsen waar weinigen komen. Na deze enerverende wandeltocht genieten we op Italiaanse wijze van de zonsondergang. Avondeten en overnachting berghut.

Dag 6 donderdag

We genieten direct van de natuurpracht in het park Mont Avic. Na een aantal uren in bizarre natuur en prachtig gekozen routes lunchen we in de hut bij terugkeer. Daarna wandelen we weer terug naar de auto. Avondeten in Aosta en einde van een zeer speciale fotografische bergweek.
duur : 4-5 uur

Dag 7 vrijdag

Einde fotografiereis en terugkeer Nederland.

Ik heb interesse in deze reis!

Gewenste en meest geschikte periode

Voorjaar en najaar september/oktober.

Belangrijk: In het hoogseizoen is er een meerprijs van € 140,- per boeking per persoon. Dit omdat er dan geen basiskamp is en we overnachten in pensionaccomodaties.

Overige informatie

Om optimaal te genieten van deze natuurfotografie week is het vanzelfsprekend dat uitstekende camera’s van belang zijn om diverse soorten film en/of fotomomenten vast te leggen. Macrofotografie is ook een belangrijk onderdeel tijdens deze week. Enige ervaring in fotografie is niet direct noodzakelijk maar natuurlijk wel prettig voor goede resultaten. Heeft u een statief, neem deze dan mee voor stabiele beeldopnames. Een klein zitstoeltje of een zacht zitkussentje verhoogd het persoonlijke comfort tijden de opnames.

Wat dien je mee te nemen tijdens de tocht

Goede wandelschoenen type B-C categorie, een rugzak tot 45 liter voldoet voor camera & accessoires, voor eten en extra regenkleding ed. zonnebril, handschoenen etc. zie paklijst.

WhatsApp WhatsApp ons!